08
ΜΑΪΟΥ
2020
screeneye.gr
No Comments 7 Views

Ο σκηνοθέτης του «American Beauty» Σαμ Μέντες στα ηνία του φετινού Φεστιβάλ Βενετίας

Sam Mendes to Head International Jury of the Competition at Venice Film Festival

Sam Mendes to Head International Jury of the Competition at Venice Film Festival

Ο Βρετανός σκηνοθέτης του «American Beauty», ο Σαμ Μέντες θα είναι ο Πρόεδρος της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής του διαγωνιστικό τμήματος στο Φεστιβάλ Βενετίας, που θα διεξαχθεί από 31 Αυγούστου-10 Σεπτεμβρίου στο μικρό νησάκι,το Λίντο . Η απόφαση λήφθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Μπιενάλε, υπό την Προεδρία του Πάολο Μπαράτα, μετά από σύσταση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της διοργάνωσης, του Αλμπέρτο Μπαρμπέρα.

Ο Σαμ Μέντες είναι περισσότερο γνωστός για την σκηνοθεσία των ταινιών American Beauty (1999), η οποία του χάρισε το Όσκαρ και τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Road to Perdition (2002), και Skyfall (2012). Επίσης, είναι γνωστός για την επανασκηνοθέτηση των μιούζικαλ Cabaret (1994), Oliver! (1994), Company (1996), και Gypsy (2003). Σκηνοθέτησε για πρώτη φορά πρωτότυπο μιούζικαλ με το Charlie and the Chocolate Factory the Musical (2013).

Το 2000, ο Μέντες έγινε μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ για τις «υπηρεσίες του στο δράμα» και την ίδια χρονιά τιμήθηκε με το βραβείο Σαίξπηρ από το Ίδρυμα Alfred Toepfer στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top