06
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
2019
screeneye.gr
No Comments 71 Views

Ο Τέρρυ Γκίλιαμ χάνει τη μάχη για τον Δον Κιχώτη – Θα ζητηθούν ευθύνες από το Φεστιβάλ Καννών

jonathan-pryce-as-don-quixote

jonathan-pryce-as-don-quixote

Η ταινία “The Man Who Killed Don Quixote” έχει μία από τις μεγαλύτερες και δυσκολότερες ιστορίες παραγωγής που γνωρίζουμε ή οποία έγινε μέχρι και ντοκυμανταίρ. Αν και φάνηκε πως τα πράγματα είχαν λυθεί τον προηγούμενο μήνα όταν δόθηκε η άδεια να προβληθεί στις Κάννες, τώρα έρχεται άλλη μία απόφαση δικαστηρίου να ανατρέψει και να σφραγίσει-ίσως- το μέλλον της ταινίας.

Η απόφαση του εφετείου του Παρισιού βγήκε υπέρ του πρώην παραγωγού Πάουλο Μπράνκο ο οποίος είχε μηνύσει τον Τέρρι Γκίλιαμ για τα δικαιώματα της ταινίας. Επιπλέον ο Γκίλιαμ καλείται να πληρώσει 10.000 ευρώ στην εταιρία του Μπράνκο, Alfama Films.

“Σύμφωνα με αυτή την απόφαση τα δικαιώματα της ταινίας ανήκουν στην Alfama. Οποιαδήποτε εκμετάλλευση της ταινίας έγινε έως τώρα είναι απολύτως παράνομη και χωρίς την έγκριση της Alfama.(…) Θα ζητήσουμε αποζημιώσεις με τόκο από όλους όσους συμμετείχαν στην παράνομη παραγωγή αυτής της ταινίας και κυρίως από όλους όσους συμμετείχαν στην παράνομη εκμετάλλευσή της” δήλωσε ο Μπράνκο ο οποίος απ’ότι φαίνεται θα συνεχίσει τις δικαστικές μάχες με τους πάντες: άλλους παραγωγούς, όσους στήριξαν την ταινία, διανομείς αλλά και το Φεστιβάλ των Καννών.

“Η ταινία ανήκει εξ’ολοκλήρου στην Alfama”, πρόσθεσε ο Μπράνκο. “Η ταινία ‘εγινε παράνομα. Είναι η πρώτη φορά που βλέπω τόσους ανθρώπους να κάνουν μία παραγωγη και να εκμεταλλεύονται μία ταινία χωρίς να τους ανήκουν τα δικαιώματά της. Είναι μοναδική περίπτωση .”

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top