06
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
2019
screeneye.gr
No Comments 10 Views

Παιχνίδια κατασκόπων στο κινέζικο “Competition without Sound”

cinema-beijing-china-film-006

cinema-beijing-china-film-006

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, μια ταινία γυρισμένη από τον Κινεζικό Απελευθερωτικό Στρατό δείχνει οτι η Αμερική σχεδιάζει να ρίξει την ηγεμονία του κομμουνιστικού κόμματος από τη χώρα μέσα από πολιτικές και πολιτιστικές «ενσωματώσεις».

Το 90λεπτο επίμαχο φιλμ με τίτλο “Competition without Sound” γυρίστηκε ως εσωτερική μορφή προπαγάνδας για τον στρατό της Κίνας και ισχυρίζεται οτι η Αμερική πλέον βλέπει την Κίνα με τον ίδιο τρόπο που έβλεπε και την Σοβιετική Ένωση την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.

Μεταξύ άλλων αναφέρει πως η Αμερική στρατολογεί κατασκόπους μέσα στην Κίνα και οτι διαφωνούντες του συστήματος όπως ο Mao Yushi και ο He Weifang ήταν πράκτορες της Δύσης. Όλα αυτά σε μια περίοδο που το Χόλιγουντ προσπαθεί να προβάλλει περισσότερες ταινίες στην Κίνα, όπως το Gravity, ενώ κινέζοι κινηματογραφιστές ανησυχούν όλο και περισσότερο με την επιβολή περιορισμών και λογοκρισίας από τους επίσημους φορείς.

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top