22
ΙΟΥΛΙΟΥ
2018
screeneye.gr
No Comments 9 Views

Σημαντική εξέλιξη. Βρέθηκε σενάριο του Μπέργκμαν. Το «63 λεπτά με την Ρεμπέκα» ετοιμάζεται για τη μεγάλη οθόνη

VARIOUS

VARIOUS

Σύμφωνα με το Reuters, ένα άγνωστο σενάριο, με τίτλο «63 λεπτά με την Ρεμπέκα» γραμμένο από τον Ινγκμαρ Μπέργκμαν, για το οποίο θα συνεργαζόταν με τον Ακίρα Κουροσάβα και τον Φεντερίκο Φελίνι θα γυριστεί σε ταινία από την σκηνοθέτη Σουζαν Όστεν. Το σενάριο, γραμμένο το 1969 εγκαταλείφθηκε και βρέθηκε στις αρχές των 2000s όταν ο Μπέργκμαν άφησε ως δωρεά τις συλλογές του για το Ingmar Bergman Foundation.

Η ιστορία αφορά μια έγκυο και συναισθηματικά αποξενωμένη δασκάλα και περιγράφει την αναζήτησή της πως τη σεξουαλική και πολιτική απελευθέρωση το 1968. «Ο Μπέργκμαν δανείστηκε από το Γαλλικό Νέο Κύμα και τον Αντονίονι αλλά το έκανε δικό του. Το σενάριο είναι φεμινιστικό, ομοερωτικό, αντι-εξουσιαστικό. Είναι απίστευτα θαρραλέο, σύνθετο και ριζοσπαστικό σενάριο» είπε η Όλσεν. «Ένα σενάριο για μια γυναίκα που εξερευνά τη σεξουαλικότητά της, για τις κατακτήσεις, τις ανακαλύψεις της και του τι σημαίνει να βοηθάς τον εαυτό σου σε σχέση με αυτό που σου προσφέρεται. Δεν είναι «ωραίο» αλλά είναι μια διαφορετική εικόνα σε σχέση με τη ρομαντική αγάπη χωρίς τη σύνθετη σεξουαλικότητα που άρχισε να συζητιέται εκείνη την εποχή». Το «64 λεπτά με την Ρεμπέκα» θα κάνει πρεμιέρα ως ραδιοφωνικό έργο στη Σουηδία στις 6 Νοεμβρίου. Η Όστεν θα ξεκινήσει μετά γυρίσματα και ελπίζει η ταινία να κάνει πρεμιέρα το 2018, 100 χρόνια από τη γέννηση του Μπέργκμαν.

About the author:
Has 66 Articles

H Ελίνα Τραϊφόρου σπούδασε κινηματογράφο στο Reading της Αγγλίας και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στο σενάριο και τη σκηνοθεσία στο Sheffield. Δίδαξε θεωρία κινηματογράφου στο Ash in Art και έχει γυρίσει ταινίες μικρού και μεσαίου μήκους, κυρίως ντοκιμαντέρ. Έχει εντρυφήσει στο πολωνικό σινεμά και ιδιαίτερα στη φιλμογραφία του Κριστόφ Κισλόφσκι. Έχει εκδώσει επίσης διάφορες ποιητικές συλλογές.

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top