23
ΙΟΥΛΙΟΥ
2021
screeneye.gr
No Comments 32 Views

Συνομιλούμε με το Γάλλο σκηνοθέτη Μισέλ Γκοντρί για το ντοκιμαντέρ στον Νόαμ Τσόμσκι

chomsky-gondry 2

 

 chomsky-gondry

Το animation ντοκιμαντέρ του Μισέλ Γκοντρί ( Αιώνια Λιακάδα ενός Καθαρού Μυαλού) με τον ευρηματικό τίτλο “Is The Man Who is Tall happy?” που καταγράφει τις συνομιλίες του σκηνοθέτη με τον φιλόσοφο και γλωσσολόγο Νόαμ Τσόμσκι παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στο Φεστιβάλ του Βερολίνου με όλες τις προβολές να είναι sold out. O ίδιος ο σκηνοθέτης περιγράφει με ενθουσιασμό την συνάντησή του με τον περίφημο ακαδημαϊκό, στο Screeneye και στην Ναταλία Αργυράκη.

«Οι συζητήσεις μου με τον Τσόμσκι ήταν έντονες, πολυσύνθετες και πάντα ανθρώπινες» μας λέει ο Γκoντρί.

chomsky-gondry 2

«Δώσαμε έμφαση σε γλωσσικά θέματα, μιλήσαμε για την θεωρία του μπιγκ μπανγκ και για τον αστρονόμο Έντγουιν Χαμπλ» αναφέρει ο Γκοντρί  και προσθέτει ότι η σχέση που αναπτύχθηκε με τον Νόαμ Τσόμσκι ήταν σαν πατέρα και γιου, περίμενα με αγωνία τα σχόλιά του, καταλήγει ο Γάλλος σκηνοθέτης.

Αυτό που θα κρατήσει από τις συναντήσεις με τον Αμερικάνο φιλόσοφο είναι η ανθρωπιά του, ο σεβασμός του στον διαφορετικό τρόπο ζωής και τα πιστεύω των ανθρώπων.

Θα τον ενδιέφερε να συνεχίσει αυτού του είδους τα ντοκιμαντέρ και   να πάρει και από άλλες προσωπικότητες συνέντευξη, όπως ο μουσικός παραγωγός Κουίνσι Τζόουνς.

«Ο Τσόμσκι μιλάει πολύ για το τι συμβαίνει στην  Ελλάδα και θα ήθελα να μάθω ακόμα  περισσότερα» καταλήγει ο Μισέλ Γκοντρί

Ολόκληρη η συνέντευξη προσεχώς στο Screeneye

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top