09
ΜΑΪΟΥ
2020
screeneye.gr
No Comments 16 Views

Στην Ταινιοθήκη το 10o φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους «Balkans Beyond Borders»

ΒΒΒ-POST-afieroma

ΒΒΒ-POST-afieroma

Από τις 17 μέχρι τις 20 Οκτωβρίου

Μετά από ένα ταξίδι εννέα χρόνων στα Βαλκάνια, το διαβαλκανικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους «Balkans Beyond Borders», γιορτάζει την 10η έκδοσή του στην Αθήνα, από τις 17 μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, με κινηματογραφική διάθεση και εκπλήξεις στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Το Balkans Beyond Borders Short Film Festival, με έμπνευση από την κίνηση και την … συν-κίνηση, προσκαλεί το κοινό σε ένα πλούσιο τετραήμερο γεμάτο ταινίες μικρού μήκους, βιωματικά εργαστήρια, φωτογραφικά διαδραστικά events και ανοιχτές συζητήσεις, ειδικά αφιερώματα και παράλληλες δράσεις σε συνεργασία με οργανισμούς και φορείς από διαφορετικούς τομείς.ς.

Είναι η τρίτη φορά που το Balkans Beyond Borders Short Film Festival φιλοξενείται στην Ελλάδα. Ξεκίνησε άτυπα το 2010 στη Σερβία, ενώ στην πορεία ταξίδεψε στο Βελιγράδι (2010), στην Αθήνα (2011), στα Τίρανα (2012), στο Βουκουρέστι (2013), στο Σαράγεβο (2014),στη Θεσσαλονίκη (2015), στη Σόφια (2016), στις Βρυξέλλες (2017) και στο Νόβι Σαντ (2018). Δημιουργήθηκε από μία ομάδα 8 ατόμων από την Νοτιοανατολική Ευρώπη, με στόχο να θεσπίσει ένα μετακινούμενο φεστιβάλ που θα συμβάλει στην κινητικότητα των νέων εντός της Ευρώπης αλλά και στη δημιουργία ενός διαβαλκανικού δικτύου για τους νέους δημιουργούς.

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί ειδικό αφιέρωμα με ταινίες από τα Βαλκάνια με θέμα «Νέοι και Εργασία / Γυναίκες και εργασία» που επιχειρούν να αναδείξουν το εν λόγω ζήτημα και τις προκλήσεις του στις μέρες μας. Το αφιέρωμα αποτελείται από δύο προβολές (μία το Σάββατο, 19/10 18:00 – 19:30 και μια την Κυριακή, 20/10 17:00 – 18:15), ενώ παράλληλα θα λάβουν χώρα εργαστήρια και ομιλίες.

Μέσα από το επιλεγμένο πρόγραμμα θα γνωρίσουμε χαρακτήρες που αναγκάζονται να αφήσουν τη χώρα τους, πρόσωπα που βιώνουν εκμετάλλευση και καταπίεση στην εργασία ή έρχονται αντιμέτωποι με διλήμματα. Οι ιστορίες αυτές σκιαγραφούν χαρακτήρες που απορροφούν τα πολιτικοοικονομικά προβλήματα της εποχής μας και μάχονται να επιβιώσουν στο σύγχρονο περιβάλλον.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ συμπληρώνει το διεθνές τμήμα το οποίο φέτος περιλαμβάνει ταινίες από το Ιράν, τη Γεωργία, την Ισπανία και την Ολλανδία αλλά και οι παράλληλες δράσεις, μεταξύ των οποίων είναι: το «Labyrinth of Senses»- ένα βιωματικό εργαστήριο εξοικείωσης με την αναπηρία σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική εταιρεία KINITRO, μία συζήτηση με θέμα «Η γυναίκα στον 21ο αιώνα» και ένα εργαστήριο για την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων των νέων που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Youthmakers Hub.

Από τις 17 μέχρι τις 20 Οκτωβρίου στην Ιερά Οδό( Ταινιοθήκη της Ελλάδος)

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top