03
ΜΑΡΤΙΟΥ
2024
screeneye.gr
No Comments 56 Views

«Με τα μάτια ανοιχτά» αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ από τις 18 Απριλίου

me-ta-matia-anoixta

me-ta-matia-anoixta

Εικόνες αληθινής ζωής, μέσα από δεκαοκτώ ελληνικά ντοκιμαντέρ πρόσφατης παραγωγής, κάποια σε πρώτη αθηναϊκή προβολή, προβάλλονται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος από τις 18 έως 21 Απριλίου, καθημερινά από τις 18.00 και μέχρι τα μεσάνυχτα.

Πρόκειται για το αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Με τα μάτια ανοιχτά» που εκτός προβολές διοργανώνει master classes και μια σημαντική ημερίδα της Ένωσης Ελληνικού Nτοκιμαντέρ με το ΕΚΟΜΕ και το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής για την ενημέρωση των χρηματοδοτικών εργαλείων που αφορούν στο ελληνικό ντοκιμαντέρ.

Την πρώτη ημέρα του αφιερώματος 18/4 (20.30) κάνει την αθηναϊκή του πρεμιέρα το σίκουελ της Sugartown – Για μια χούφτα ψήφους (2019) του Κίμωνα Τσακίρη, ταινία επίκαιρη αφού καταγραφει την εκλογική διαδικασία στην ελληνική επαρχία, «μια μικρογραφία μιας χώρας που ακόμα ψάχνει σωτήρες για να πάει μπροστά» όπως χαρακτηριστικά λέει ο σκηνοθέτης.

Επίσης, στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα προβληθεί ένα μικρό αφιέρωμα στον πρόσφατα χαμένο κινηματογραφιστή Γιώργο Καρυπίδη.Στις 20/4 το υποψήφιο για Όσκαρ ντοκιμαντέρ «Of Fathers and Son’s» του Σύρου σκηνοθέτη Talal Dekri και στις 21/4 ( 20.15) η ταινία του Σταύρου Ψυλλάκη « Για χωρίς λόγο». Η ταινία «ΛΠ» για το έργο της Λένας Πλάτωνος, της σημαντικής μουσικού της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής και πολλά ακόμη ελληνικά ντοκιμαντέρ που πιστεύουν ότι «η πραγματικότητα γράφει τα καλύτερα σενάρια» περιλαμβάνονται στο νέο αυτό αφιέρωμα. Συνδιοργάνωση: Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης, Ταινιοθήκη της Ελλάδος, υπό την Αιγίδα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top