22
ΙΟΥΛΙΟΥ
2018
screeneye.gr
No Comments 20 Views

Τα βραβεία του 19ου Γαλλόφωνου Φεστιβάλ Κινηματογράφου

la-promesse-de-l-aube

la-promesse-de-l-aube

Χθες, κατά την διάρκεια της τελετής λήξης του 19ου Γαλλόφωνου Φεστιβάλ Κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο “Δαναός”, απονεμήθηκαν τα βραβεία κοινού και κριτικής επιτροπής της φετινής διοργάνωσης. Για τα βραβεία διαγωνίστηκαν δέκα ταινίες που έχουν διανομή στην Ελλάδα και έκαναν στο φεστιβάλ την πρώτη τους προβολή.

H κριτική επιτροπή απένειμε ομόφωνα το βραβείο της στην ταινία «Η Οδύνη» («La Douleur») του Εμανουέλ Φινκιέλ, βασισμένη στο ομώνυμο έργο της Μαργκερίτ Ντιράς. Η Λαρίσα Βέργου ως εκπρόσωπος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και η Αγάπη Κεφαλογιάννη ως εκπρόσωπος της NOVA, έδωσαν το βραβείο στον εκπρόσωπο της Weirdwave, εταιρίας διανομής της ταινίας για την Ελλάδα, καθώς ο ΟΠΑΝΔΑ και η NOVA υποστηρίζουν ως χορηγοί επικοινωνίας την προώθηση της ταινίας, όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.

Τη φετινή κριτική επιτροπή αποτελούσαν ο συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης, η μουσικός Μόνικα Χριστοδούλου, ο σκηνοθέτης Πέτρος Σεβαστίκογλου, η δημοσιογράφος Έφη Φαλίδα και η ηθοποιός Δάφνη Πατακιά.

Το βραβείο κοινού κέρδισε η ταινία του Ερίκ Μπαρμπιέ «Η υπόσχεση της αυγής» (« La promesse de l’aube») με τον Πιερ Νινέ και την Σαρλότ Γκενσμπούργκ που άνοιξε και το φεστιβάλ.

Το βραβείο κοινού απονεμήθηκε κατόπιν ψηφοφορίας των θεατών κατά την έξοδό τους από τις προβολές των ταινιών που συμμετείχαν στο διαγωνιστικό τμήμα. Το βραβείο κοινού, προσφορά της μπίρας Fischer, απονεμήθηκε στον Έλληνα διανομέα της βραβευμένης ταινίας για την προώθησή της, όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.

Την τελετή λήξης, στην οποία παρευρέθηκαν πολλοί πρέσβεις ξένων χωρών, τα μέλη της κριτικής επιτροπής και εκλεκτοί προσκεκλημένοι, παρουσίασαν ο Αλέξανδρος Βαμβούκος και ο Michael Gaupillat της θεατρικής ομάδας του Γαλλικού Ινστιτούτου, «Kataplictiques».

Το 19ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου θα συνεχιστεί στον κινηματογράφο «Παύλος Ζάννας» στη Θεσσαλονίκη από 29 Μαρτίου έως 4 Απριλίου.

la douleur

 

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top