11
ΙΟΥΝΙΟΥ
2020
screeneye.gr
No Comments 19 Views

Η ταινία έναρξης του Φ. Βερολίνου και τα κοινωνικά της μηνύματα. Πρώτη εντύπωση

thekindness1

 

Είδαμε την ταινία που άνοιξε το 69ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου( 7 Φεβρουαρίου 2019), το ” The Kindness of Strangers”. Το δυνατό της στοιχείο ήταν το κοινωνικό της μήνυμα.  Η Δανέζα Λόνε Σέρφινγκ, διηγείται ιστορίες μοναχικών ανθρώπων στη Νέα Υόρκη και μέσα από διάφορες συμπτώσεις, θα γνωριστούν  και θα  έρθουν κοντά, προσδιορίζοντας η Σέρφινγκ το κοινωνικό της μήνυμα, ότι η μοναξιά, τα καθημερινά προβλήματα, η έλλειψη επικοινωνίας κι ανιδιοτελούς αγάπης, μπορεί να υπάρξει αρκεί,  να τη ψάξουμε.  Η ιστορία διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη.  Η Ζωή Καζάν είναι μία εκ των πρωταγωνιστών και ερμηνεύει μια γυναίκα κακοποιημένη από τον αστυνομικό σύντροφό της. Θα πάρει τα δύο της παιδιά  και θα εξαφανιστεί. Θα αναγκαστεί να κλέψει για να τα συντηρήσει. Θα βρεθεί σε ένα αριστοκρατικό ρωσικό εστιατόριο. Η γνωριμία της με έναν μετανάστη σεφ, τον οποίο παίζει ο Ταχάρ Ραχίμ, θα αποδειχθεί σωτήρια, θα  είναι το πρώτο άτομο που θα την κατανοήσει. Θα ακολουθήσουν κι άλλοι, όπως επί παραδείγματι μια μοναχική νοσοκόμα σε τμήμα πρώτων βοηθειών, που είναι ταυτόχρονα κι εθελόντρια κοινωνική λειτουργός ( Άντρια Ράιζμπόρο).

Η ταινία διαθέτει  και  στοιχεία μη ρεαλιστικά,  σαν ένα γλυκόπικρο παραμύθι, όπως επί παραδείγματι ήταν  το “Wonderstruck”του Τοντ Χέινς. Μας θύμισε το συγκεκριμένο έργο, η στιγμή της εξαφάνισης του γιου της κεντρικής ηρωίδας. Η Ράιζμπόρο ξεχωρίζει από το καστ. Δεν είναι έργο αξιώσεων, είναι ταγμένο να υπηρετήσει το ανθρώπινό του μήνυμα, το οποίο μόνο αυτό  επιβραβεύουμε. Υπήρξαν όμορφες στιγμές, ιδίως στο χώρο του εστιατορίου και κάποιες χιουμορίστικές πειραγμένες αμερικάνικες μουσικές, στα ρωσικά, που  ελάφρυναν, κάποιες φορτισμένες στιγμές. 2/5.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top