14
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
2020
screeneye.gr
No Comments 68 Views

Ταινίες με “άρωμα” στο επετειακό Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

20o

20o

Γράφει ο  Ιάκωβος Γωγάκης

Από τις 2 έως τις 10 Απριλίου στην Αθήνα και Λευκωσία και από τις 11 έως τις 17 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη.

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας κλείνει τα 20 του χρόνια. Στο πέρασμα των χρόνων, ο  θεσμός εξελίχθηκε κι επεκτάθηκε. Παράλληλες προβολές,  -ήδη από πέρυσι- γίνονται στη Θεσσαλονίκη  και φέτος για πρώτη φορά στη Λευκωσία( Σινέ Παλλάς). Το πόστερ της επετειακής φετινής χρονιάς είναι λιτό, δίνει έμφαση στη διάρκεια, αλλά ταυτόχρονα κάνει αίσθηση.

xxa1

Η φετινή χρονιά είναι αφιερωμένη στο” άρωμα” και με την κυριολεκτική έννοια και με την μεταφορική. Ως εκ τούτου, υπάρχει μια κατηγορία ( με 5 κλασσικές ταινίες),  τιμής ένεκεν στο άρωμα.

Η ταινία έναρξης,  είναι το “ En liberté!” του 2018, σε σκηνοθεσία Πιέρ Σαλβαντόρι. Ο Σαλβαντόρι ήταν ο πρώτος γνωστός Γαλλοτυνήσιος δημιουργός της 7ης τέχνης( μέχρι να τον ξεπεράσει σε φήμη, ο Αμπντελατίφ Κεσίς). Είναι εξειδικευμένος στις ρομαντικές κωμωδίες, όπως ήταν το ” Κορίτσι για Σπίτι”( 2010) και το έργο ¨Wild Target”(1993). Στο ” En liberté!” πρωταγωνιστεί-ξανά σε ταινία του- ,η Ωντρέ Τοτού.

Ενώ,  η  κοινωνική σάτιρα,   ”Le mystère Henri Pick” του Ρεμί Μπεζανκόν, θα ρίξει την αυλαία της διοργάνωσης.

Το τρέιλερ του φεστιβάλ,επιμελήθηκε ο  Θανάσης Νεοφώτιστος.

Στην Αθήνα οι προβολές θα γίνουν στους κινηματογράφους του Γαλλικού Ινστιτούτου, στο Δαναό και Άστορ, ενώ στη Θεσσαλονίκη στην αίθουσα Παύλος Ζάννας.

Το πρόγραμμα

FFF20_programma_provolon

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top