23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
2019
screeneye.gr
No Comments 73 Views

Tully

tully-poster

tully1

Κριτική Ιάκωβος Γωγάκης

Η ταινία αντιστέκεται σθεναρά στο μυθολογικό πρότυπο της μητέρας, όπως οι παγιωμένες αντιλήψεις και τα media το ανακυκλώνουν, για τέλεια και αρμονική ισορροπία των μανάδων, σε όλες τις εκφάνσεις της οικογενειακής και της επαγγελματικής ζωής. Η μητέρα έχει ευθύνες, έχει ταυτόχρονα κι ανάγκες αυτονόμησης, από το ασφυχτικό οικογενειακό πλαίσιο, ακόμα και μιας νέας “σχέσης”, εν προκειμένω της μητέρας με την νταντά.

Ο σκηνοθέτης Τζέισον Ράιτμαν και η σεναριογράφος Ντιάμπλο Κόντι , βίωσαν πρόσφατα την περιφρόνηση του κοινού και των κριτικών για το προ-τελευταίο τους έργο ( Labor Day), τώρα επανακάμπτουν( θυμίζοντας τις καλές στιγμές από το Juno) και εντρυφούν στην καρδιά του θέματος τους, χωρίς να το νοθεύουν με υπέρμετρη συναισθηματική φόρτιση, αντιθέτως παρατηρήσαμε και σεναριακές εκπλήξεις, ενώ καθοδηγούν την Σαρλίζ Θερόν -πήρε για χάρη του ρόλου 25 κιλά-, με τέτοιο τρόπο, υπενθυμίζοντάς μας, τις αρετές της, όπως τις θαυμάσαμε σε παλαιότερες ταινίες της( στο Monster και Στην Κοιλάδα του Ηλά).

Η Μάρλο έχει δυο παιδιά- το ένα έχει ένα προβληματάκι- και περιμένει τρίτο, ο άντρας της δείχνει να την νοιάζεται, αλλά δεν μπορεί  να διαχειριστεί τη δουλειά, την οικογένεια και το πάθος του για τα βιντεοπαιχνίδια. Το νέο πρόσωπο που θα εισβάλει στο σπίτι, η νταντά Tully ( Μακένζι Ντέιβις) θα οδηγήσει τη Μάρλο στην εξερεύνηση, του ίδιου της του εαυτού και των μικρών χαρών της ζωής.

Η κάμερα του Ράιτμαν ακολουθεί τα πρόσωπα μέσα στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού, ενώ θα ανακαλύψετε ιδίοις όμμασι, εάν η σχέση των δύο γυναικών επεκτείνεται και ερωτικά. Είτε επεκτείνεται, είτε υποκρύπτεται, ο Ράιτμαν με μια αιλουροειδή στροφή, επαναφέρει το έργο στα μεγάλα θέματα που τον απασχολούν, πολύ περισσότερο δε, απασχολούν τη σεναριογράφο, με την ιστορία να αποτελεί κομμάτι της δικιάς της ζωής.

“Tully” από την Πέμπτη 31/5 στους κινηματογράφους

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top