Η “Γλυκιά Απόδραση” και “O βασιλιάς μου” οι νικητές των Βραβείων Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Τη Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 έγινε στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ η απονομή των βραβείων κοινού και κριτικής επιτροπής του 17ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος.
Bραβείο Κριτικής Επιτροπής 2016:
H κριτική επιτροπή απένειμε ομόφωνα το βραβείο της στην ταινία «Γλυκιά απόδραση του Bruno Podalydès
Ο πενηντάρης Michel φτιάχνει γραφικά με υπολογιστές, είναι παθιασμένος με τα αεροπλάνα, αλλά ο ίδιος δεν έχει πιλοτάρει ποτέ… Κάποια μέρα κοντοστέκεται μπροστά σε κάτι φωτογραφίες με καγιάκ: θα έλεγε κανείς πως μοιάζουν με άτρακτο αεροπλάνου. Κρυφά από τη γυναίκα του, αγοράζει ένα συναρμολογούμενο καγιάκ. Ο Michel ονειρεύεται τα ταξίδια που θα έκανε μόνος του, αλλά δεν αποφασίζει να το ρίξει στο νερό. Η Rachelle ανακαλύπτει τα σύνεργά του και τον παροτρύνει να σαλπάρει.
Βραβείο Κοινού Fischer 2015:
H ταινία που το κοινό ψήφισε ως καλύτερη είναι το «O βασιλιάς μου » της Maïwenn
Η Tony μπαίνει σε ένα κέντρο αποκατάστασης έπειτα από μια σοβαρή πτώση στο σκι. Ενώ νιώθει εξαρτημένη από το ιατρικό προσωπικό και τα παυσίπονα, ανακαλεί στη μνήμη της τη θυελλώδη ιστορία που έζησε με τον Georgio. Γιατί αγαπήθηκαν; Ποιος είναι στ’ αλήθεια ο άντρας που λάτρεψε; Πώς μπόρεσε να αφεθεί σ’ αυτό το ασφυκτικό και καταστροφικό πάθος; Για την Tony ξεκινάει μια πολύ δύσκολη ανασυγκρότηση της ζωής της



