23
ΙΟΥΛΙΟΥ
2021
screeneye.gr
No Comments 10 Views

Παγκόσμια διάκριση για την ελληνική ταινία μικρού μήκους “White Collar”

white_collaR

white_collaR

H Ελληνική Ταινία μικρού μήκους, με τίτλο «White Collar», με κεντρικό θέμα την κρίση και την ανεργία, κέρδισε το Β’ Βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό «Sand Dune International Short Film Festival», που πραγματοποιήθηκε από 19 έως 20 Δεκέμβρη 2015, στην Ινδία.

Η υπόθεση της ταινίας διαδραματίζεται σε ένα παράλληλο, όχι όμως τόσο μακρινό σύμπαν, όπου οι πολίτες της χώρας είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για μία θέση εργασίας. Συγκεκριμένα, έχει θεσπιστεί ένας νέος τρόπος διεξαγωγής συνεντεύξεων εργασίας, κατά τον οποίο οι τελικοί υποψήφιοι απαντούν σε ερωτήσεις γύρω από τη θέση που διεκδικούν και όποιος απαντάει λάθος, παίζει ένα ιδιόμορφο τύπο ρώσικης ρουλέτας. Έτσι, ο τελικός επιζών παίρνει και τη θέση εργασίας…

Τη σκηνοθεσία του «White Collar» υπογράφει η απόφοιτη του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ, Ναταλία Λαμπροπούλου και το σενάριο ο απόφοιτος και Υπ. Διδάκτορας του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ, Σωτήρης Πετρίδης.

Στο «White Collar» πρωταγωνιστούν οι: Αναστάσης Ροϊλός, Κυριάκος Δανιηλίδης, Ιωάννα Λαμνή και Τάσος Μπαρνιάς. Άλλοι βασικοί συντελεστές που πλαισιώνουν την ταινία είναι οι: Θανάσης Κωνσταντόπουλος (Διεύθυνση Φωτογραφίας), η απόφοιτη του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ, Τάνια Ναναυράκη (Μοντάζ) και η απόφοιτη του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ, Κατερίνα Κολλιοπούλου (Σκηνογραφία/Ενδυματολογία), ενώ τη μουσική υπογράφει ο Θοδωρής Παπαδημητρίου.

Η παραγωγή της ταινίας είναι του Σωτήρη Πετρίδη και της απόφοιτης του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ, Ηλέκτρας Αγγελετοπούλου. Associate Producer είναι η απόφοιτη Τμήματος Κινηματογράφου και Υπ. Διδάκτορας του ΑΠΘ, Δέσποινα Τριανταφυλλίδου, ενώ οι φοιτητές Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ, Αποστόλης Μπαρουξής και Αναστάσης Πετρέλης είναι στον Ήχο και ο Γιάννης Λιόλιος στα Ειδικά Εφέ.

Η ίδια ομάδα έχει διακριθεί και με προηγούμενες παραγωγές, όπως το «Μπαλόνι» που ταξίδεψε σε 18 Διεθνή Φεστιβάλ αποσπώντας 2 βραβεία, και το «e-Social» το οποίο συνεχίζει ακόμη τη μακρά πορεία του, συμμετέχοντας σε περισσότερα από 30 Διεθνή Φεστιβάλ ανά τον κόσμο και κερδίζοντας, μέχρι σήμερα, 5 βραβεία.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στην πόλη Bikaner στη βόρεια Ινδία.

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top