14
ΜΑΪΟΥ
2020
screeneye.gr
No Comments 50 Views

Τιμητική διάκριση στην Άγκνες Βάρντα από το 68ο Φεστιβάλ Καννών

Agnès_Varda_(Guadalajara)

Agnès_Varda_(Guadalajara)
Η σημαντική σκηνοθέτις Άγκνες Βάρντα θα λάβει άλλη μια τιμητική διάκριση,  στο 68ο Διεθνές Φεστιβάλ Καννών όπου θα της αποδοθεί Χρυσός Φοίνικας για τη συνολική προσφορά της στον κινηματογράφο.

«Όλα όσα αργότερα θα συντελούσαν στην επιτυχία του γαλλικού Nouvelle Vague συναντώνται πρώτα σ’αυτή τη ταινία του 1954», ανέφερε η ανακοίνωση του Φεστιβάλ μιλώντας για την πρώτη ταινία της Βάρντα, το “La Pointe Courte”.Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τιμητικός Χρυσός Φοίνικας απονέμεται σε σημαντικούς σκηνοθέτες που όμως δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν Χρυσό Φοίνικα. Το βραβείο αυτό έχει δοθεί στο παρελθόν μόνο σε άλλους 3 σκηνοθέτες, τον Γούντι Άλεν(2002), τον Κλιντ Ίστγουν(2009) και τον Μπερνάρντο Μπερτολούτσι(2011).

Είναι η τρίτη πρόσφατη τιμητική διάκριση για την Βάρντα ύστερα από αφιέρωμα που της έγινε στο φεστιβάλ του Λοκάρνο και το βραβείο που της απονεμήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου για το σύνολο της καριέρας της. Το βραβείο θα της αποδοθεί κατά την τελετή λήξης, στις 24 Μαΐου.

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top