13
ΜΑΪΟΥ
2020
screeneye.gr
No Comments 10 Views

“Difret” από την Αιθιοπία. Η πραγματική ιστορία της μικρής Hirut που μαγεύει

difret 1

difret 1

Ένα 14χρόνο κορίτσι η Hirut που ζει με την οικογένεια της στην ύπαιθρο της Αιθιοπίας  που θα την απαγάγουν 5 άνδρες και ένας από αυτούς θα την βιάσει. Το νεαρό κορίτσι θα προσπαθήσει να δραπετεύσει και στην αυτοάμυνα της απάνω θα σκοτώσει έναν από αυτούς.

Στην Αιθιοπία την εποχή που διαδραματιζόταν αυτό το πραγματικό περιστατικό τα λαϊκά δικαστήρια είχαν το πάνω χέρι και η ποινή για την Hirut θα ήταν ο θάνατος. Στην ιστορία  εμπλέκεται μια ακτιβίστρια που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών και θα καταφέρει να οδηγήσει την υπόθεση μέχρι την επίσημη δικαιοσύνη.

Το έργο θα επιτύχει όχι μόνο να διηγηθεί ένα πραγματικό περιστατικό αλλά θα παρουσιάσει προς τα έξω ένα διαφορετικό πρόσωπο μιας χώρας και  ενός λαού που όλοι εμείς τον έχουμε ταυτίσει με την απόλυτη φτώχια και την εξαθλίωση.

 Sundance Difret

Ο Zeresenay Berhane Mehari  βγάζει στο φως ένα υπαρκτό συμβάν  που έγινε το 1996 αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε να συνδυάσει τις αντιθέσεις, τις νοοτροπίες, τη κουλτούρα και ένα τεράστιο χάσμα των αντιλήψεων όσων ζουν στις πόλεις με αυτούς που ζουν στην επαρχία.

Η ταινία μαγεύει με την αμεσότητα που προσφέρουν οι ερμηνείες των ερασιτεχνών πρωταγωνιστών της, συγκινεί με τον ρεαλισμό της και προβληματίζει για το τι μπορεί να εξακολουθεί να συμβαίνει εκεί που δεν υπάρχουν νόμοι ή εκεί που υπάρχουν αλλά δεν εφαρμόζονται.

Ο σκηνοθέτης που ζει 6 μήνες στην Αιθιοπία και τους υπόλοιπους στην Αμερική, δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Screeneye

« Έμαθα για την ιστορία αυτή πριν από 8 χρόνια. Χρειάστηκε να ερευνήσω όλες τις πτυχές πριν προχωρήσω στο εγχείρημα. Η Αιθιοπία είναι μια χώρα με αντιθέσεις και αυτές ήθελα να αναδείξω. Οι αντιλήψεις στις μεγάλες πόλεις είναι διαφορετικές από αυτές στην επαρχία, κανείς βέβαια δεν ξέρει τι γίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες».

Στο τελευταίο στάδιο της παραγωγής συμμετείχε και η Αντζελίνα Τζολι.

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top