10
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
2024
screeneye.gr
No Comments 183 Views

Γκούντα

GOUNDA2

GOUNDA3

Η Γκούντα, είναι το πρωτότυπο οικολογικό ντοκιμαντέρ του καταξιωμένου σκηνοθέτη, Βίκτωρ Κοσακόφσκι.  Ο Ρώσος ντοκιμαντερίστας, φέρει εις πέρας ένα δύσκολο και δαπανηρό εγχείρημα, τριάντα  χρόνια μετά  την αρχική του ιδέα.

Εξαιτίας ενός παιδικού τραύματος στα τέσσερα του χρόνια, βλέποντας τους συγγενείς του να οδηγούν ένα χοίρο στη σφαγή και έπειτα στο πιάτο τους ως χριστουγεννιάτικό έδεσμα, ο Κοσακόφσκι,  ισχυρίζεται ότι έγινε ο πιο μικρός σε ηλικία  –συνειδητοποιημένος-χορτοφάγος της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης.

Στην « Γκούντα», απουσιάζουν οι άνθρωποι και οι ομιλίες, ούτε ως voice over.

Μία γουρούνα, οι απόγονοί της, δύο αγελάδες και μια κότα, μας βυθίζουν σε μια  πρωτόγονη εμπειρία και σε διαφορετικού είδους ζωή από την ανθρώπινη.

Ο Κοσακόφσκι, αφήνει τα ζώα να « μιλήσουν», ζητάει από το κοινό, να παρακολουθήσει  την πορεία των «πρωταγωνιστών» του, να παρατηρήσει τις κινήσεις τους, την εκφραστικότητα των ματιών τους και να αφουγκραστεί τα κρυμμένα νοήματα τα οποία σαφώς είναι και πολιτικά. Τα ποιητικά- υπνωτιστικά πλάνα του Κοσακόφσκι,  αντιπαραβάλλονται με τα εκατομμύρια ζώα που θανατώνονται κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Ρώσος σκηνοθέτης, γύρισε το ντοκιμαντέρ σε μία φάρμα της Νορβηγίας, ενώ έστειλε  το προσχέδιο του ντοκιμαντέρ, στον δηλωμένο χορτοφάγο ηθοποιό Χοακίν Φίνιξ, ο οποίος  ανέλαβε ως εκτελεστικός παραγωγός, μέρος του κόστους της ταινίας, ανέλαβε επίσης  την προώθησή της .

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top