16
ΙΟΥΝΙΟΥ
2022
screeneye.gr
No Comments 41 Views

Γκλόρια

1

 

Gloria 3

Κοινωνικό Δράμα, 110′, Χιλή, Γλώσσα: Ισπανικά

του Σεμπάστιαν Λέλιο

Απλοχερος ανθρωπισμός με μια λεπτή δόση ειρωνείας, το τρομερό παιδί του χιλιανού κινηματογράφου ο Σεμπάστιαν Λέλιο( Αγία Οικογένεια)  ακολουθεί αυτή τη φορά την Γκλορια , που βρίσκει διάφορους τρόπους ώστε να καλύψει τα συναισθηματικά της κενά και τη μοναξιά. Ο σύζυγος την έχει εγκαταλείψει αλλά έχει και δυο παιδιά, έχει και εγγονό, εργάζεται σε ασφαλιστική εταιρεία, όλα αυτά συνθέτουν τον εξωτερικό της περίγυρο, που όμως δεν μπορεί να καλύψει την έλλειψη μιας πραγματικής συντροφιάς και αγάπης. Θα συναντήσει στο κλαμπ που συχνάζει έναν απόστρατο αξιωματικό , ο οποίος αποδεικνύεται στην πορεία αδύναμος να της προσφέρει όσα η ίδια επιθυμεί από τη στιγμή που εξακολουθεί να είναι προσκολημένος στην πρώην σύζυγό του και στις δύο του κόρες.

Κι ενώ η Γκλόρια έλκεται από τον νέο της έρωτα, ο Λέλιο θα βρει την ιδανική του μούσα, θα κρατήσει τις λεπτές ισορροπίες, θα φιλμάρει πάνω της, και θα δημιουργήσει υπέροχα ένα πολύπλοκο σύγχρονο γυναικείο πορτρέτο που θα μπορούσε εύκολα να καταρρεύσει από κατάθλιψη στον βαθύ πόνο της εσωτερικής της  μοναξιάς, αλλά τελικά δεν το πράττει. Αντίθετα ο χαρακτήρας της Γκλόρια κατασκευάζεται πολυδιάστατα. Από τα μοναχικά βράδια  στο σπίτι,  στις  ανεμπόδιστες προς το θεατή σεξουαλικές ευτυχισμένες στιγμές.

 3

Από την άλλη ξεσκεπάζει με τακτ το κοινωνικοπολιτικό σύστημα της Χιλής και κατ’επέκταση του δυτικού κόσμου, που αφήνει τους ανθρώπους  να παραπαίουν και μόνοι τους να βρίσκουν την άκρη,  σε ένα σύστημα που δεν τους προστατεύει.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του έργου είναι η αποστασιοποίηση από θέματα ηθικής. Περιγράφεται ο χαρακτήρας, κι ο θεατής βλέπει και κατανοεί το πάθος και την παρορμητικότητα που λείπουν από το ασφυκτικό πλαίσιο της καθημερινότητας.

Ο Σεμπάστιαν Λέλιο αγαπάει ανιδιοτελώς το κινηματογραφικό του είδωλο κι αυτό είναι εμφανές.

Η Παουλίνα Γκαρσία θα του το ανταποδώσει με μια θριαμβευτική ερμηνεία που δικαίως της χάρισε το πρώτο βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο φεστιβάλ του Βερολίνου.  Θεωρείται μια από τις καλύτερες ηθοποιούς της Χιλής, με καριέρα στο θέατρο, που ερμηνεύει όλους τους μεγάλους ρόλους του σύγχρονου ρεπερτορίου. Είναι μια αξιαγάπητη παρουσία μπροστά στο γυαλί και εισχωρεί βαθιά στην ψυχοσύνθεση εκείνων των ανθρώπων που η ψυχή τους αναζητεί έναν άλλου είδους παράδεισο.

Το ” Γκλόρια” απο 3/10 στους κινηματογράφους σε διανομή Strada Films

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top