13
ΙΟΥΝΙΟΥ
2024
screeneye.gr
No Comments 108 Views

Luzzu

luzzup

luzzu1

Το luzzu είναι το όνομα ενός ψαροκάικου, που ο  Τζεσμάρκ το έχει κληρονομήσει από τον πατέρα του, κι ο πατέρας του το είχε κληρονομήσει  από τον δικό του πατέρα, όπως η οικογενειακή  παράδοση ορίζει και την ακολουθούν γενιές και γενιές, είτε  στην Ελλάδα, πολύ δε περισσότερο στην Μάλτα, στο νησί των ψαράδων.

Το μικρό καΐκι, γίνεται το διακύβευμα  αλλά είναι και η αφορμή, για τον νεαρό Μαλτέζο σκηνοθέτη Άλεξ Καμιλέρι, για να φανερώσει, την καθημερινότητα των ψαράδων, μακριά από την αστραφτερή εικόνα, που προβάλλεται στους τουρίστες.

Ο Τζεσμάρκ, μόλις που τα βγάζει πέρα. Η γυναίκα του έχει πρόσφατα γεννήσει, το νεογέννητο αγόρι χρειάζεται μια εξειδικευμένη ιατρική θεραπεία, η βάρκα του μπάζει νερά και οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημιουργούν ένα κλοιό στους μεμονωμένους ψαράδες, με δεκάδες περιορισμούς, ενώ τα τραστ  λύνουν και δένουν.  To ένστικτο της επιβίωσης, θα τον οδηγήσει σε μη νόμιμο τρόπο, κάνοντας βέβαια, αυτό που ξέρει καλά.

Μια ατμόσφαιρα φόβου , πλανάται μέσα στο δημιούργημα του Άλεξ Καμιλέρι , στις παράλληλες δράσεις που εκτυλίσσονται, στη θάλασσα και στο σπίτι του Τζεσμάρκ. Η αίσθηση του φόβου, είναι και το ατού της ταινίας, γιατί μέσα από το φόβο, εικάζεται και το δυσοίωνο επαγγελματικό μέλλον, του νεογέννητου αγοριού( δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγεται αγόρι), αλλά και αποκαλύπτεται η τίμια πλευρά του κεντρικού χαρακτήρα, τον οποίο ερμηνεύει ο  Τζεσμάρκ Σικλούνα.

” Luzzu” από την Πέμπτη 3/2 στους κινηματογράφους

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top