15
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
2021
screeneye.gr
No Comments 25 Views

Μουσείο αφιερωμένο στην ταινία ” Ο Τρίτος Άνθρωπος”. Στο φως ιστορικές αλήθειες που πονάνε

tr2

tr1

Ο θυμός ενός Αυστριακού πολίτη για την εσκεμμένη-όπως πιστεύει -σιωπή των κυβερνήσεων της χώρας του, από το 1945 μέχρι σήμερα, για το τι συνέβη στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τον οδήγησε στη δημιουργία ενός πρωτότυπου μουσείου, μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά από το κτίριο της  Όπερας της Βιέννης.

Η πρωτοτυπία του μουσείου (που δημιούργησε ο Γκέρχαρντ Στράσγουοντνερ) έγκειται στο γεγονός, πως την ιστορική μνήμη , την αποτύπωσε μέσα από την ταινία ” Ο Τρίτος Άνθρωπος” του Κάρολ Ριντ (1949), προσαρμόζοντας ο Βρετανός σκηνοθέτης το ομώνυμο βιβλίο του Γκράχαμ Γκριν. Η ταινία προβάλλεται συχνά και στην Ελλάδα και  θεωρείται ως ένα από τα αξεπέραστα νουάρ όλων των εποχών.

Διαδραματίζεται αμέσως μετά το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου στη Βιέννη και μέσα από το μυστήριο της εξαφάνισης ενός άντρα, αποκαλύπτεται μοναδικά,  το τι άφησε πίσω της η ναζιστικοποίηση της Αυστρίας από το 1938 έως το 1945, τότε που ανέλαβαν τα ηνία οι συμμαχικές δυνάμεις. Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι ο Τζόζεφ Κότεν, η Αλίντα Βάλι και ο Όρσον Γουέλς.

tr2

Το μουσείο διαθέτει 16 εκθεσιακούς χώρους και πάνω από 3000 εκθέματα,  που ενισχύουν το μύθο της ταινίας και αναδεικνύουν την σκοτεινή περίοδο της Αυστριακής ιστορίας.

Διεύθυνση: Preßgasse 25, 1040 Wien, Αυστρία

Ώρες:  Σάββατο 2:00–6:00μ.μ.

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top