10
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
2024
screeneye.gr
No Comments 956 Views

Ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει τη δεύτερη ταινία του

Gael-Garcia-Bernal (1)

Gael-Garcia-Bernal (1)

O Μεξικανός ηθοποιός Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ μίλησε στα πλαίσια του φεστιβάλ της Ντόχα για την ταινία που ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει αυτό το καιρό. Πρόκειται για μια «πολύ σκοτεινή κωμωδία» με τον τίτλο“Chicuarotes” που θα λαμβάνει χώρα στις λίμνες γύρω από τη πόλη του Μεξικού και θα έχει σαν πρωταγωνιστές μια παρέα εφήβων που θέλουν να βελτιώσουν την οικονομική τους κατάσταση. Ο Μπερνάρ είπε μάλιστα πως «πρόκειται για ένα καταπληκτικό μέρος με αξολότλ [όμορφη σαύρα της περιοχής]. Είναι ένας παράδεισος αλλά αυτά τα παιδιά θέλουν να μπουν στο δρόμο της προόδου, να γίνουν οικονομικά ανώτεροι. Είναι γελοίο το τι περνάμε οι άνθρωποι προκειμένου να γίνουμε πλουσιότεροι.»

Η ταινία θα είναι η δεύτερη σκηνοθετική απόπειρα του Μπερνάλ, ενώ μίλησε και για το σκηνοθετικό του ντεμπούτο το 2007 με την ταινία “Deficit” για ένα κακομαθημένο πλουσιόπαιδο χαρακτηρίζοντάς την ως «ένα πείραμα που δεν πέτυχε» αλλά που του έδωσε μια ισχυρή αίσθηση να συνεχίσει. «Θέλω να σκηνοθετήσω μια ταινία του χρόνου, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο». Ο Μπερνάλ έχει επίσης σκηνοθετήσει πέντε ταινίες μικρού μήκους.

Τέλος όταν ρωτήθηκε για την απόφασή του να παραμείνει στο Μεξικό αντί να μετακομίσει στις Η.Π.Α. μετά τις διεθνής επιτυχίες που έκανε, δήλωσε: «Η απόφασή μου ήταν εύκολη. Κατάλαβα πως δεν χρειαζόταν να ζω στις Η.Π.Α. για να δουλεύω εκεί. Και ποια ταινία θα μπορούσαν να μου προτείνουν από το Χόλιγουντ που θα είναι καλύτερη από το “Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας”;»

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top