11
ΙΟΥΝΙΟΥ
2020
screeneye.gr
No Comments 31 Views

Το Φεστιβάλ Βενετίας τιμά τον σκηνοθέτη Μπερτράν Ταβερνιέ

bt

bt

Με Χρυσό Λέοντα για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο θα τιμηθεί ο Γάλλος σκηνοθέτης Μπερτράν Ταβερνιέ στο 72ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας.

Την απόφαση πήραν τα μέλη του συμβουλίου της Μπιενάλε της Βενετίας, ύστερα από πρόταση του διευθυντή του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Βενετίας, σκηνοθέτη Αλμπέρτο Μπαρμπέρα. Στην πρότασή του ο Μπαρμπέρα περιέγραψε τον Ταβερνιέ ως «έναν ολοκληρωμένο, ενστικτωδώς αντι-κομφορμιστή, σταθερά εκλεκτικό δημιουργό.»

Ο Ταβερνιέ στο παρελθόν έχει παρουσιάσει δύο ταινίες του στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Βενετίας, ενώ στο φεστιβάλ του Βερολίνου έχει κερδίσει την αργυρή άρκτο το 1974 και την χρυσή το 1995. Μεταξύ άλλων σημαντικών βραβείων έχει τιμηθεί και με βραβείο σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ των Καννών το 1984.

Εκτός από το τιμητικό βραβείο, θα είναι φέτος και ο φιλοξενούμενος σκηνοθέτης στο τμήμα Venice Classics όπου θα του δοθεί η ευκαιρία να παρουσιάσει μια σειρά σπάνιων, ξεχασμένων ή υποτιμημένων ταινιών.

Το 72ο Φεστιβάλ Βενετίας θα διαρκέσει από τις 2 εώς τις 12 Σεπτεμβρίου του 2015.

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top