17
ΙΟΥΝΙΟΥ
2024
screeneye.gr
No Comments 134 Views

Γνώμη για το «Μνημείων ‘Ανδρες » του Τζορτζ Κλούνεϊ

The_Monuments_Men_6

The_Monuments_Men_6Δράση, Βιογραφία, Δράμα

τουΤζορτζ Κλούνεϊ

Με τους Κέιτ Μπλάνσετ , Μπιλ Μάρει , Ματ Ντέιμον , Τζον Γκουντμαν

Ανταπόκριση Ιάκωβος Γωγάκης

Η αναμενόμενη πρεμιέρα της νέας ταινίας του  Τζορτζ Κλούνεϊ «Μνημείων Άνδρες»  που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Βερολίνου μας απογοήτευσε αλλά έκρυβε μια ενδιαφέρουσα είδηση, μετά το πέρας της δημοσιογραφικής προβολής, όταν ο διάσημος αστέρας δήλωσε ένθερμος υποστηρικτής της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Το «Μνημείων Άνδρες» είναι η 6η ταινία που σκηνοθετεί και  εστιάζει σε μια ομάδα που είναι επιφορτισμένη στη διάσωση από τους Ναζί πολύτιμων έργων τέχνης και να τα επιστρέψουν στους πραγματικούς τους ιδιοκτήτες. Η ιστορία δεν είναι προϊόν της φαντασίας, είναι υπαρκτή, έμεινε για χρόνια στο περιθώριο για να τιμηθούν τα μέλη της από το Κογκρέσο, πριν από μερικούς μήνες όταν ο σκηνοθέτης έβγαλε στο φως το σενάριο.

Ο Κλούνεϊ 2 χρόνια μετά το πολιτικά καυστικό έργο «The Ides of March» που στόχευε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους, αλλάζει ρότα και ακολουθεί την πεπατημένη του Χολιγουντιανού σινεμά παρουσιάζοντας Αμερικάνους υπέρ-ήρωες έτοιμους να σώσουν με ένα διαφορετικό τρόπο (πιο καλλιτεχνικό) τον κόσμο από τους Ναζί.  Οι χαρακτήρες του δεν έχουν σεναριακό βάθος για αυτό και σχεδόν όλοι οι πρωτοκλασάτοι ηθοποιοί του (Κέιτ Μπλάνσετ , Μπιλ Μάρει , Ματ Ντέιμον , Τζον Γκουντμαν) είναι υποτονικοί, με τις σκηνές και τις ατάκες να  επαναλαμβάνονται.

Θα μπορούσε να προσδώσει στο φιλμ σκηνική δράση για να τονώσει το ενδιαφέρον του κοινού, μα δεν το έπραξε.

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ είναι σκηνοθέτης με δυνατότητες, αρκεί να θυμηθούμε το « Good Νight and Good Luck» και το «The Ides of March», ατύχησε όμως εδώ στην επιλογή του σεναρίου, και εν τέλει  δεν μπόρεσε να κρατήσει το ενδιαφέρον του κοινού, ούτε βεβαίως να  διοχετεύσει κάποια κοινωνικά- πολιτικά μηνύματα.

«Μνημείων Άνδρες» από 13/2 στους κινηματογράφους σε διανομή Odeon

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top