18
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
2019
screeneye.gr
No Comments 8 Views

Σε τρισδιάστατη μορφή η υποψήφια για Όσκαρ ταινία του Καρ Γουάι “ Grandmaster”

Grandmaster

Grandmaster

Σχεδόν δυο χρόνια μετά την αρχική της παρουσίαση, η ταινία “Grandmaster” με θέμα τη ζωή του δασκάλου του Μπρους Λι, Ιπ Μαν, βγαίνει σύντομα και σε τρισδιάστατη έκδοση. Την στερεοσκοπική μετατροπή της έχει αναλάβει το καναδικό στούντιο Gener8 Media(300: Rise of an Empire, Godzilla) σε συνεργασία με τον Γουόνγκ Καρ Γουάι.

Λόγω πιέσεων από την παραγωγή, η ταινία είχε βγει κάπως βεβιασμένα, σε διάφορες 2D εκδοχές, με το τελικό αποτέλεσμα να παρουσιάζει κάποιες ελλείψεις στην ροή της ιστορίας και να μην είναι της ποιότητας που επιθυμούσε ο σκηνοθέτης κι οι συνεργάτες του. Παρόλα τα μειονεκτήματά της, η ταινία έκανε τεράστια εισπρακτική επιτυχία ανά τον κόσμο. Ήταν υποψήφια για Όσκαρ φωτογραφίας και κουστουμιών το 2014, και κέρδισε πλήθος άλλων βραβείων σε ασιατικές διοργανώσεις.

Με την προσθήκη νέων σκηνών, αλλά και την μετατροπή της σε 3D  ο Γουάι πιστεύει πως θα βελτιωθεί η ροή, θα αποδοθούν κάποιες σκηνές με μεγαλύτερη λεπτότητα και το αισθητικό αποτέλεσμα θα είναι πιο άρτιο. Η επιθυμία του είναι το 3D να μην είναι μόνο μια αισθητική αλλαγή, αλλά να χρησιμοποιηθεί για την ανεύρεση μιας νέας κινηματογραφικής γλώσσας.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Ζανγκ Ζιγί και ο Τόνυ Λιούνγκ ο οποίος μάλιστα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων έσπασε και τα δυο του χέρια. Η ολοκλήρωση της μετατροπής αναμένεται στα μέσα Οκτώβρη.

 

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top