10
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
2024
screeneye.gr
No Comments 231 Views

Στην Ιαπωνία ψάχνουν το τέλειο κοστούμι. Επιλέγουν κι ένα ελληνικό. Η έκπληξη στα Ιαπωνικά Βραβεία Κινηματογράφου

raftis3

raftis3

Ο ελληνικός πολιτισμός, εξακολουθεί να χαίρει σεβασμού στα πέρατα της γης.

Οι Ιάπωνες τον θαυμάζουν και τον τιμούν δεόντως. Οι μουσικές συνθέσεις του Μίκη, ακούστηκαν πρόσφατα -για πολλοστή φορά- στην επιβλητική Όπερα του Τόκιο και οι ταινίες του Αγγελόπουλου,  καταλαμβάνουν ξεχωριστή θέση σε ιαπωνικά φεστιβάλ και σε αφιερώματα.

Έφτασε η στιγμή και για τους Έλληνες καλλιτέχνες της νέας γενιάς,    στην Ιαπωνία να αναγνωριστούν.

Συνέβη προ ημερών,  με την Σόνια-Λίζα Κέντερμαν και τη γεμάτη από  ευαίσθητες « νότες» κοινωνική-ρομαντική κομεντί της « Ο Ράφτης», με την  εξαιρετική ερμηνεία του  Δημήτρη Ήμελλου.

Η  ταινία, είναι μέσα στις πέντε υποψήφιες,  στα Ιαπωνικά Βραβεία Κινηματογράφου( προβαλλόταν με μεγάλη επιτυχία,  για 2 μήνες), πλάι σε Όσκαρικές, όπως είναι « Η Χώρα των Νομάδων» της Κλόε Ζάο, το «Minari» του Λι Άιζακ Τσουνγκ , πλάι στον Τζέιμς Μποντ ( No Time to Die), πλάι στο «Dune» του Ντενίς Βιλνέβ.

raftis2

Στην Ελλάδα, ο « Ράφτης» προβλήθηκε την πρώτη εβδομάδα άρσης του lockdown -για τους θερινούς κινηματογράφους-  εμείς τον επαινέσαμε,  και σε μια ενδιαφέρουσα ραδιοφωνική συνέντευξη με την Ελληνογερμανίδα δημιουργό της ταινίας, την Σόνια-Λίζα Κέντερμαν, μάθαμε περισσότερα.

Ακούστε την εδώ

Πιθανότατα, « Ο Ράφτης», να προβληθεί ξανά, στις αίθουσες της Αθήνας.

Η Ιαπωνική Ακαδημία Κινηματογράφου, θα ανακοινώσει το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, στις 11 Μαρτίου.

raftis4

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top