11
ΙΟΥΝΙΟΥ
2020
screeneye.gr
1 Comment 19 Views

Οκτώ χρόνια μετά το ” Apocalypto” , ο Μελ Γκιμπσον συζητά να σκηνοθετήσει το “Hacksaw Ridge”

hacksaw ridge

hacksaw ridge

Τη σκηνοθεσία της ταινίας “Hacksaw Ridge” φαίνεται πως θα κάνει ο Μελ Γκιμπσον. Η ταινία είναι βασισμένη στην πραγματική ιστορία του ήρωα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Ντέσμοντ Τ. Ντος.

Ο Ντος κατετάγει το 1942 στο στρατό αλλά αρνούνταν να σκοτώσει και να φέρει όπλα. Παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε για τα πιστεύω του έγινε ήρωας όταν έσωσε 75 άτομα στην μάχη της Οκινάουα. Βοήθησε να μεταφερθούν οι τραυματίες από τη ζώνη του πολέμου, περιποιήθηκε στρατιώτες επιτόπου διακινδυνεύοντας τη ζωή του και στην προσπάθειά του να παράσχει ιατρική περίθαλψη κατά τη διάρκεια μιας ολονύχτιας μάχης τραυματίστηκε πρώτα από χειροβομβίδα και ύστερα από βλήμα. Για τις ηρωικές του πράξεις έλαβε πλήθος παράσημων και ήταν ο πρώτος αντιρρησίας συνείδησης που παρασημοφορήθηκε με Μετάλειο Τιμής.

Η ταινία προετοιμάζεται τα τελευταία 13 χρόνια και αν ο Μελ Γκίμπσον αναλάβει τη σκηνοθεσία θα είναι η πρώτη του ταινία μετά το Apocalypto του 2006. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος έχει προταθεί στον Άντριου Γκάρφιλντ, τον πιο πρόσφατο πρωταγωνιστή των ταινιών Σπάιντερμαν.

  • Ο Desmond Doss δεν ήταν ο πρώτος αντιρρησίας συνείδησης που αρνήθηκε να σκοτώσει στον Β’ΠΠ. Προϋπήρξαν εκατοντάδες Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά ήδη από τον Α’ΠΠ. Όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε όλες τις χώρες που έλαβαν μέρος στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, φυλακίστηκαν βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν χιλιάδες Μάρτυρες του Ιεχωβά, καθώς και οι οικογένειές τους. Την ίδια στιγμή που στο σύνολό των Μαρτύρων του Ιεχωβά κανείς δεν έλαβε μέρος σε εχθροπραξίες, υπήρξαν και ελάχιστοι άλλοι άνθρωποι που πράγματι δεν συμμετείχαν στον πόλεμο. Ο Desmond Doss δεν ήταν ένας από αυτούς πάντως. Μπορεί ο ίδιος να μην συμμετείχε σε δολοφονικές πράξεις στον πόλεμο, αλλά, συμμετείχε στα στρατιωτικά γυμνάσια προ της μάχης και ανέλαβε ενεργά δράση στον πόλεμο ως στρατευμένος γιατρός με τις ΗΠΑ. Η παροχή κάθε είδους βοήθειας στο πεδίο της μάχης σε αυτούς που συμμετέχουν στον πόλεμο, δεν αποτελεί αντίρρηση στράτευσης. Η συνείδησή του, δεν του επέτρεπε να σκοτώσει αλλά του επέτρεπε να συμμετέχει και να υποστηρίζει με τον τρόπο του, την μια εκ των πολλών αντιμαχόμενων παρατάξεων! Στην πραγματικότητα δεν ήταν καν αντιρρησίας συνείδησης γι’ αυτό και έλαβε πολεμικό παράσημο. Η παραπληροφόρηση τελικά που βγαίνει μέσα από την ταινία, είναι τεράστια.

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top