09
ΜΑΪΟΥ
2020
screeneye.gr
No Comments 10 Views

Την “Υπόθεση Ντρέιφους” ετοιμάζει ο Ρόμαν Πολάνσκι

polanski

polanski

4 χρόνια μετά την κατ’οικον απομόνωση που του επιβλήθηκε  από ελβετικό δικαστήριο,  και 32 χρόνια μακριά από τις Η.Π.Α εξαιτίας των  κατηγοριών περί σεξουαλικής παρενόχλησης σε ανήλικη, ο Ρόμαν Πολάνσκι είναι έτοιμος να κατευθύνει κινηματογραφικά μια γνωστή σε όλους ιστορία στην οποία είδε κοινά σημεία με τη συγκεκριμένη προσωπική του περιπέτεια. Πρόκειται για την « Υπόθεση Ντρέιφους», το πολιτικό σκάνδαλο που συγκλόνισε την Γαλλία στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου. Ως γνωστόν ο Άλφρεντ Ντρέιφους αθωώθηκε πανηγυρικά από τις καθοδηγούμενες κατηγορίες για κατασκοπεία υπέρ του γερμανικού στρατού μετά από 5 χρόνια άδικα στη φυλακή.

Ο βραβευμένος  και με Όσκαρ Πολωνός στα 80 του θέλει να μιλήσει κινηματογραφικά για όσα τον κατηγορούν. Δήλωσε λοιπόν ότι με την « Υπόθεση Ντρέιφους» στοχεύει να δείξει την υποκρισία των Μέσων Ενημέρωσης στη σημερινή εποχή. Διερωτάται ο Πολάνσκι πως γίνεται ενώ έχει αθωωθεί, οι εφημερίδες και τα περιοδικά με τον τρόπο τους εξακολουθούν να τον θεωρούν ένοχο χωρίς να αναγνωρίζουν το λάθος τους. Αντίθετα δηλώνει πως τότε με την« Υπόθεση Ντρέιφους»  τα ΜΜΕ( πρωτίστως ο  Ζολά) επηρέασαν προς το καλύτερο τις δικαστικές αποφάσεις, κάτι που στη περίπτωση του δεν έχει συμβεί.

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top