11
ΙΟΥΝΙΟΥ
2020
screeneye.gr
No Comments 16 Views

Τελευταίες πινελιές για το κύκνειο κινηματογραφικό άσμα του Κέν Λόουτς

2ken-loach

 

2ken-loach

Δημόσια έκκληση για εξειδικευμένη τεχνολογική υποστήριξη απηύθυνε ο Κέν Λόουτς πριν ολοκληρώσει το κύκνειο κινηματογραφικό του άσμα με τίτλο   «Jimmys Hall», μια πολιτική βιογραφία για τον άγνωστο Ιρλανδό ακτιβιστή των αρχών του 20ου αιώνα  τον Τζίμυ Γκράλτον. Ο Γκράλτον υπήρξε ο μοναδικός ιρλανδός πολίτης που απελάθηκε από τη χώρα του χωρίς δίκη. Ο 77χρονος βρετανός σκηνοθέτης κι ο στενός του συνεργάτης ο σεναριογράφος Πολ Λάβέρτι ανακάλυψαν μέχρι και υπερήλικα μέλη του πολιτικού κινήματος SinFinn όπου ο Γκράλτον ήταν μέλος για να μπορέσουν να σκιαγραφήσουν το προφίλ ενός ιδεολόγου επαναστάτη, που αγωνιζόταν όχι μόνο  για την ελευθερία  της Ιρλανδίας από το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ο Κέν Λόουτς αν επιτύχει να ξεπεράσει αυτά τα τεχνικά εμπόδια είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κλείσει την θριαμβευτική του πορεία με μια συμμετοχή στο επερχόμενο Φεστιβάλ των Καννών, μια διοργάνωση που του χάρισε μεγάλες συγκινήσεις, όπως η απονομή του Χρυσού Φοίνικα για το « Ο Άνεμος Χορεύει το Κριθάρι» αλλά και σημαντικές διακρίσεις για ταινίες που σφραγίζουν το πολιτικό σινεμά όπως « Γη κι Ελευθερία» και « Rif-Raff».

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top