23
ΙΟΥΛΙΟΥ
2021
screeneye.gr
No Comments 30 Views

Τον Φεβρουάριο έρχεται το 1ο Athens Fashion Film Festival στο Μέγαρο

w16-135216afffphotoposter

w16-135216afffphotoposter

Μία επιλογή από ταινίες μόδας μικρού και μεγάλου μήκους και ντοκιμαντέρ παρουσιάζει το πρώτο Athens Fashion Film Festival, που θα πραγματοποιηθεί στις 25, 26 και 27 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας»), και συγκεντρώνει διεθνώς αναγνωρισμένους επαγγελματίες αλλά και ανερχόμενα ταλέντα από τους τομείς του κινηματογράφου, της μόδας, της τέχνης και της διαφήμισης.

Στόχος του Athens Fashion Film Festival (AthensFFF), που διοργανώνεται από την εταιρεία Athens Cultural Creatives, είναι να προσφέρει μία καινοτόμο προοπτική στον πρωτοποριακό κόσμο των fashion φιλμ, να υποστηρίζει καλλιτέχνες της κινούμενης εικόνας, της μόδας και της επικοινωνίας και να μεταφέρει στο ελληνικό και διεθνές κοινό τις τελευταίες τάσεις στο σινεμά, στη μόδα και στην τέχνη.

Ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του θεσμού είναι η Ελληνο-ιταλίδα παραγωγός και σκηνοθέτις Νικόλ Αλεξανδροπούλου. Η εννεαμελής Διεθνής Κριτική Επιτροπή του διαγωνιστικού τμήματος μέχρι στιγμής συγκροτείται από τους Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο (κριτικός κινηματογράφου), Valerio Cappelli (αρθρογράφος πολιτισμού στην Corriere della Sera), Dario Nardella (δήμαρχος της πόλης της Φλωρεντίας), και Orsola de Castro (ιδρύτρια του «Fashion Revolution» στο Λονδίνο).

Το πρόγραμμα του νεοσύστατου φεστιβάλ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δράσεις από το πρόγραμμα του Milano Fashion Film Festival, προβολές, παρουσιάσεις και round table με την Constanza Cavalli-Etro (ιδρύτρια του Milano Fashion Film Festival) και την Orsola de Castro (ιδρύτρια του Fashion Revolution), καθώς και την παρουσίαση του βιβλίου «Firenze. Fashion Atlas» από τη Maria Luisa Frisa (επιμελήτρια και κριτικός μόδας).

Το Athens Fashion Film Festival τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του Δήμου Αθηναίων, της ιταλικής πρεσβείας, του Δήμου Φλωρεντίας και του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top