17
ΙΟΥΝΙΟΥ
2024
screeneye.gr
No Comments 37 Views

Η Βαλέρια Παντρεύεται

valeriap

valeria-is-getting-married

Κριτική Ιάκωβος Γωγάκης

Μετά την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ, και πολλώ δε μάλλον, με   την άνθιση των ηλεκτρονικών μέσων, η εξεύρεση συντρόφου για γάμο από τις πρώην κομμουνιστικές χώρες-ως επί το πλείστον γυναικών- έγινε μια συνήθης πρακτική των κατοίκων του δυτικού κόσμου. Μεμονωμένοι μεσάζοντες, γραφεία συνοικεσίων και οι δυνατότητες του διαδικτύου, έδωσαν σ το σύγχρονο νυφοπάζαρο πρωτόγνωρη δυναμική, πάρα ταύτα συνεχίζουν να προκύπτουν διάφορα ζητήματα, εξαιτίας της φύσης αυτής της συνδιαλλαγής.

Ο Ισραηλινός  δημιουργός της  ταινίας  « Η Βαλέρια Παντρεύεται» , ο Μιχάλ Βίνικ , ισχυρίζεται, ότι το ρητό « ο συμβιβασμός  είναι το κλειδί ενός γάμου» δεν υφίσταται, είναι αυταπάτη και οι παραχωρήσεις όταν ο γάμος είναι απόρροια μιας συναλλαγής, μπορεί να αποβούν επιβλαβείς για το ίδιο το άτομο. Η πραγματική αγάπη είναι το ζητούμενο για τον Βίνικ,   στην ιστορία με τις δύο αδερφές από την Ουκρανία, την  Κριστίνα και την Βαλέρια.

 Η πρώτη, χρόνια πριν μετακόμισε στο Ισραήλ  για να παντρευτεί τον Μάικλ, μετά από διαμεσολάβηση ενός γραφείου συνοικεσίων και η αδερφή της η Βαλέρια,  καταφθάνει στο Ισραήλ για να γνωρίσει τον μέλλοντα σύζυγό της, ο οποίος κατέβαλε  ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή και να μετακομίσει το κορίτσι  στο Ισραήλ. Η Βαλέρια,  εν αντιθέσει με την αδερφή της, αντιδρά σε αυτό το γάμο και η ιστορία του Βίνικ, αναδεικνύει την περίπλοκη φύση των συγκεκριμένων σχέσεων, όπου δεν τίθεται μονάχα η κυνική όψη ενός συμβιβασμού, αλλά και οι διαφορές ανάμεσα σε δύο πολύ διαφορετικές κουλτούρες. Εν τέλει, το πρόσωπο που καθίσταται εν δυνάμει πρωταγωνίστρια είναι η αδερφή της Βαλέρια.

Η ταινία,  είναι προσεγμένη σε όλα τα διακριτά και λιγότερο ευδιάκριτα στοιχεία της-σκόπιμα μουντή και απόκοσμη- και    επικεντρωμένη στο μεγαλύτερο της μέρος, μέσα στην οικία του Μάικλ και της Κριστίνα.  Διαθέτει μια σαγηνευτική  παρουσία (Ντάσα Τβορόνοβιτς) στο ρόλο της  Βαλέρια, που μας θύμισε στα νιάτα της,  την  Νάταλι Πόρτμαν, αλλά και το υπόλοιπο  καστ,  στις στιγμές της έντασης και των εκρήξεων  στέκεται σε πολύ υψηλό υποκριτικό  επίπεδο.

“Η Βαλέρια Παντρεύεται ” από την Πέμπτη 4/5 στις αίθουσες και στο Cinobo 

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top