21
ΙΟΥΝΙΟΥ
2020
screeneye.gr
No Comments 23 Views

Υποκριτική η στάση των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για τα Βραβεία Σεζάρ. Ο Πολάνσκι αξίζει τις υποψηφιότητες

polanskismall

 

katigorwp

Η προ ημερών παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου των Γαλλικών Βραβείων Σεζάρ,  εξαιτίας των πολλών υποψηφιοτήτων της ταινίας ” Κατηγορώ” του Ρόμαν Πολάνσκι,  δημιουργεί πανευρωπαϊκούς τριγμούς. Ο Πολάνσκι κατηγορείται για μια υπόθεση βιασμού το 1978, στις Η.Π.Α. Τα φεμινιστικά κινήματα κατηγόρησαν τα Μέλη του Συμβουλίου, τα οποία μετά τις πιέσεις, παραιτήθηκαν.

Οι φεμινιστικές οργανώσεις οργισμένες από τις υποψηφιότητες της ταινίας του Πολάνσκι έχουν απευθύνει εκκλήσεις για μποϊοκτάζ και για διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τον χώρο που θα γίνει η τελετή απονομής που είναι προγραμματισμένη για τις 28 Φεβρουαρίου, στο αμφιθέατρο Salle Pleyel του Παρισιού κατά την τελετή απονομής.

Όπως έχουμε αναφέρει και στις ραδιοφωνικές μας εκπομπές, οι ταινίες και οι καλλιτεχνικές δημιουργίες, θα πρέπει να εξετάζονται ξεχωριστά, από τις προσωπικές υποθέσεις. Ιδίως στην περίπτωση Πολάνσκι, όπου ο ίδιος έκανε και φυλακή, για μια μικρή περίοδο, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, αλλά για τις Αμερικανικές αρχές, δεν ήταν αρκετό. Πέρασαν 42 χρόνια, ο Πολάνσκι είναι 86 ετών και οι αντιδράσεις εν έτει 2020, είναι αδικαιολόγητες. Επίσης,  το ” Κατηγορώ”, ήταν μία από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς και αξίζει σίγουρα τις υποψηφιότητες.

Η κριτική μας για την ταινία “Κατηγορώ”

Συντακτική ομάδα Screeneye

 

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top