17
ΙΟΥΝΙΟΥ
2024
screeneye.gr
No Comments 499 Views

Μια ιστορία αλλαγής φύλου γίνεται ταινία. Στο προσκήνιο του “Andrej(a)” το μοντέλο Αντρέγια Πέτζικ

andreja-pejic

andreja-pejic

Στο «Andrej(a) – The Documentary», το πολύ γνωστό μοντέλο Αντρέγια Πέτζικ μιλά για την ως τώρα ζωή της, από τα παιδικά χρόνια στα καραβάνια προσφύγων στη Σερβία μέχρι τις συνεργασίες της με τους πιο γνωστούς οίκους μόδας του κόσμου (Jean-Paul Gaultier, Marc Jacobs). Ιδιαίτερη έμφαση όμως δίνεται στον αντίκτυπο που είχε στην ζωή της η εγχείρηση επαναπροσδιορισμού φύλου που έκανε στις αρχές του 2014.

Όπως δηλώνει η ίδια στο κείμενο που έγραψε για το kickstarter μέσω του οποίου γίνεται προσπάθεια να συγκεντρωθούν τα χρήματα για την ολοκλήρωση αυτού του έργου με το να μοιραστεί τα δάκρυα, τον πόνο, τη χαρά και τους αγώνες της θέλει να δείξει στον κόσμο πώς είναι η ζωή για ένα διεμφυλικό άτομο. «Πάντα πίστευα πως οι διαφορές μεταξύ των ανθρώπων δεν σημαίνουν διχασμό και ήθελα απλά να φτιάξω κάτι που να λειτουργήσει ως γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ της κοινότητας των ατόμων σαν εμένα και του υπόλοιπου κόσμου».

Η Αντρέγια Πέτζικ (τότε Αντρέι) έγινε πάρα πολύ γνωστή ως μοντέλο με ανδρόγυνη εμφάνιση και τον Ιούλιο αποκάλυψε σε συνέντευξή της στο περιοδικό People πως είχε προχωρήσει σε εγχείρηση επαναπροσδιορισμού φύλου. Τη σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ κάνει ο Έρικ Μικλέτ.

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top