20
ΜΑΡΤΙΟΥ
2020
screeneye.gr
No Comments 11 Views

Ανταπόκριση από το Masterclass στην Αθήνα του Γάλλου κινηματογραφιστή Λεό Καράξ

DPP_1838

DPP_1838

Ανταπόκριση Άννα Αντωνοπούλου

Με τον μεγάλο καλεσμένο του 8ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου, Λεό Καράξ και ένα ανοιχτό για το κοινό Masterclass, συνεχίστηκαν σήμερα Τετάρτη οι παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται  στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας από τις 12 έως τις 26 Νοεμβρίου.

Ήρεμος και χαμηλών τόνων ο σκηνοθέτης του “Holy Motors” και ” Η Δικιά μας Νύχτα”  μίλησε για τα πρώτα του βήματα στον κινηματογράφο και για το γεγονός ότι ξεκίνησε να κινηματογραφεί ως ένας  αυτοδίδακτος σκηνοθέτης, χωρίς να χρειαστεί να πάει σε κάποια σχολή, με μόνο του εφόδιο  τις εκατοντάδες ώρες μπροστά στην μεγάλη οθόνη. Εξομολογήθηκε στο πολυπληθές κοινό της Ταινιοθήκης, ότι δεν βλέπει ταινίες,  δεν πηγαίνει πια σινεμά, γιατί δεν αισθάνεται την ανάγκη του, αυτή τη συγκεκριμένη εποχή. Από την άλλη, δήλωσε τον θαυμασμό του για την 7η τέχνη  γιατί, όπως είπε, έχει την δυνατότητα να επανά-ανακαλύπτει τον εαυτό της.

Ο Καράξ δεν ανέφερε-παρά τις επίμονες ερωτήσεις- για τον τρόπο που λειτουργεί ο ίδιος κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των σταδίων μέχρι να ολοκληρωθεί μια ταινία του, έδωσε όμως έμφαση σε πιο προσωπικά ζητήματα, στο πόσο σημαντικό είναι να βρει κανείς τα 2-3 κατάλληλα άτομα,  τους συνεργάτες, που θα ακολουθήσουν μέχρι τέλους την ίδια φιλοσοφία με τον δημιουργό και τα ίδια οράματα του,  μέχρι η  ταινία να γίνει πραγματικότητα.

Τον απωθεί η  διαδικασία του casting και τόνισε ότι κάποιες ταινίες του έμειναν στα χαρτιά επειδή δεν βρήκε ποτέ τους κατάλληλους πρωταγωνιστές .Ενώ τέλος, για την νέα του ταινία είπε ότι αυτό που θα ήθελε, είναι να ασχοληθεί ιδιαίτερα με την μουσική, η οποία θα είναι πρωτότυπη.

Υπενθυμίζουμε ότι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ προβάλλονται όλες οι ταινίες του με την παρουσία του ίδιου.

Το ημερήσιο πρόγραμμα στο site του Φεστιβάλ

About the author:
Has 2 Articles

Η Άννα με πολύχρονη ενασχόληση στο Ελληνικό Film Industry ανέλαβε την απαιτητική στήλη της καθημερινής ενημέρωσης σας για τα κινηματογραφικά δρώμενα της Αθήνας.

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top