14
ΜΑΡΤΙΟΥ
2020
screeneye.gr
No Comments 22 Views

Έρωτας με την Πρώτη Μπουνιά

erwtasmetinprwtimpouniagreek

LES-COMBATTANTS-film-de-Thomas-Cailley-visuel-Go-with-the-Blog (1)

Ρομαντική κωμωδία, 98′, Γαλλία 2014

Πρωτότυπος Τίτλος: Les Combattants/Love at First Fight

Γλώσσα: Γαλλικά

Του Τόμας Κέιλι

Με τους Αντέλ Χενέλ, Κέβιν Αζαΐς, Αντουάν Λοράν, Μπροιγκίτ Ρουάν, Ουίλιαμ Λεμπγκίλ

Εκείνος, πενθεί τον πατέρα του, που μόλις έχει χάσει, αβέβαιος για τα επαγγελματικά του βήματα, συνεχίζει να εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση ξυλείας (ο λεπτοκαμωμένος 20χρόνος Αρνώ Λαμπρεντ). Εκείνη, (η Μαντλεν), περίπου συνομήλικη του, με γυμνασμένο σωματότυπο, είναι εσωστρεφής, εχθρική με τον εξωτερικό της περίγυρο, έτοιμη να γίνει μέλος του σώματος των αλεξιπτωτιστών, που εκείνη τη περίοδο στρατολογεί εθελοντές, σε παραθαλάσσιο θέρετρο. Η γνωριμία τους, σε μια παραλία, γρήγορα θα μετατρέψει τις -μέχρι τότε- επιλογές τους, σε κρίσιμα ζητήματα που θα δοκιμάσουν τη σχέση τους, εκ παραλλήλου, με τους άκρως αντίθετους -μεταξύ τους- χαρακτήρες.

Ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δυο νεαρά παιδιά, στη Γαλλία του 2013, διαδραματιζόμενη έξω από τον μικρόκοσμο της νεολαίας, σε στρατόπεδο εκπαίδευσης και ακραίων δοκιμασιών επιβίωσης.

Ο 35χρόνος Τόμας Κέιλι μαζί με τα 4 βραβεία στο « Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών», εισέπραξε τα εύσημα της μικρής «λαϊκής ετυμηγορίας» των Καννών( και τα δική μας), σε μια ταινία που ενώ κυριαρχεί το σκηνοθετικό ύφος της αφηγηματικής ασάφειας, των αφηρημένων σκηνών, διανθισμένων –σε μερικά της σημεία-με ηλεκτρονική μουσική και η τεχνική της σκόπιμης απόστασης μεταξύ των δύο χαρακτήρων, δημιουργεί την ίδια στιγμή, μια ιδιότυπη οικειότητα με τον θεατή, οικοδομώντας έτσι τη μετάβαση των ηρώων του, στην ενήλικη ζωή. Χρησιμοποιεί -ενίοτε-υπόγειο χιούμορ και πολλά κοφτερά αστεία, ταυτόχρονα, -ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο αυτής της ταινίας είναι το γεγονός ότι- κατακεραυνώνει  με το γάντι, κοινωνικά πρότυπα, όπως η οικογένεια, το σχολείο και ο στρατός, προετοιμάζοντας τους νέους για πόλεμο( σε όλα τα επίπεδα της εγγενής ανήθικης ζωής) αλλά όλοι αυτοί οι «θεσμοί», τους αφήνουν επί της ουσίας αποστειρωμένους και περιχαρακωμένους σε εσωτερικά μοντέλα διεργασίας, όπου δεν μπορούν να νιώσουν τα βέλη του έρωτα, βάζοντας διαρκώς όρια και καλούπια, τις φοβίες πάνω από τις επιθυμίες.  Η πρώτη ηχηρή κινηματογραφική “μπουνιά”, του ελπιδοφόρου ξεκινήματος του Τόμας Κέιλι.

“Έρωτας με την Πρώτη Μπουνιά” από 7/5  στους κινηματογράφους σε διανομή Feelgood

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top