07
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
2022
screeneye.gr
No Comments 120 Views

“Καρτ Ποστάλ ” στις Νύχτες Πρεμιέρας. Στους μικρομηκάδες ανήκει το μέλλον. Τα βραβεία

mikrou1

25

Γράφει η Όλγα Τσιρακίδου

Το διαγωνιστικό τμήμα ελληνικών ταινιών μικρού μήκους ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 27/09. Μετά την προβολή των τελευταίων ταινιών του τμήματος, ακολούθησε η τελετή απονομής των βραβείων. Οι 47 ταινίες που συμμετείχαν στο διαγωνιστικό τμήμα αποτελούν μόνο ένα δείγμα των ελληνικών ταινιών μικρού μήκους που γυρίζονται και παίζονται στα φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Φέτος,στο δικό μας φεστιβάλ, παρακολουθήσαμε ταινίες για τις οποίες ήταν δύσκολο να αποφασίσει κανείς ποιά είναι η καταλληλότερη για το εκάστοτε βραβείο. Και αυτό, διότι οι περισσότερες δίνουν αξιόλογα δείγματα δουλειάς τα οποία μας κάνουν να ανυπομονούμε για τις επόμενες δουλειές των δημιουργών τους. Από αυτές λοιπόν βραβεύτηκαν οι εξής:
_Καλύτερη γυναικεία ερμηνεία:
Αρτεμις Τζώρτζογλου & Αννα Παπαγεωργίου για το “Hyped” του Άλκη Παπασταθόπουλου

_Καλύτερη ανδική ερμηνεία:
Νίκος Γεωργάκης για το “Όλες οι φωτιές η φωτιά” του Ευθύμη Σανίδη

_Καλύτερο Σενάριο:
“Index” του Νικόλα Κολοβού

_Καλύτερη σκηνοθεσία:
Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος για το “Καρτ Ποστάλ από το τέλος του κόσμου”

_Βραβείο Β’ καλύτερης ταινίας:
“Χειροπαλαιστής” του Γιώργου Γούση

_Βραβείο Α’ καλύτερης ταινίας:
“Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό και εμάς” του Βασίλη Κεκάτου

_Ειδική μνεία της επιτροπής για τις ταινίες:
“Ελληνικόν” του Κωνσταντίνου Πρέπη και “Heatwave” του Φωκίωνα Ξένου.

mikrou1

Απο αριστερα προς δεξια: Romanna Lobach (πρωταγωνίστρια στο “olla”,  Αiane Λabed, Kωσταντίνα Κοτζαμανη, Λούκας Κατσίκας)

Δόθηκαν επίσης βραβεία πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών στους εξής: Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού στον Κωνσταντίνο Γώγουλο για το “Η δουλειά της” του Νίκου Labot και πρωτοεμφανιζόμενης ηθοποιού στην Ανθή Ευστρατιάδου για το “Μαγικό δέρμα” του Κωνσταντίνου Σαμαρά. Τέλος, το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη παρέλαβε ο Βασίλης Δογάνης για το “Μελτέμι”.
Πρίν την ανακοίνωση των βραβείων προβλήθηκε ένα demo της καινούριας ταινίας του Άγγελου Φραντζή “Ευτυχία”, μια ιστορία για τη ζωή της μεγάλης στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου. Ο σκηνοθέτης καθώς και οι Κάτια Γκουλιώνη και Καρυοφυλλιά Καραμπέτη που ενσαρκώνουν την πρωταγωνίστρια σε διαφορετική ηλικία παρευρέθησαν στην τελετή. Η απονομή των βραβείων έληξε με την προβολή δύο ταινιών μικρού μήκους εκτός του διαγωνιστικού: Το “Olla” της Ariane Labed και ο “Ηλεκτικός κύκνος” της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη. Οι δύο ταινίες αν και πολύ διαφορετικές ως προς τη θεματολογία και την εικόνα φάνηκε να ενθουσίασαν εξίσου το κοινό και να δίνουν χαρακτηριστικά δείγματα γραφής των δύο σκηνοθέτιδων.

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top