11
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
2024
screeneye.gr
No Comments 163 Views

Κοίτα τους πως Τρέχουν

see how

see2

Κριτική Ιάκωβος Γωγάκης

Ένα από τα διασημότερα έργα μυστηρίου της Άγκαθα Κρίστι, είναι η «Ποντικοπαγίδα».
Η « βασίλισσα του εγκλήματος» , δεν το κατατάσσει μέσα στα δέκα αγαπημένα της, αντιθέτως, είναι το πρώτο αγαπημένο του βρετανικού κοινού, έχοντας αδιάλειπτη παρουσία στις σκηνές του Ηνωμένου Βασιλείου, από το 1952 έως τις μέρες μας.
Οι παραγωγοί Ντάμιαν Τζόουνς- Τζίνα Κάρτερ κι ο σκηνοθέτης Τομ Τζορτζ, επιθυμούν να κλέψουν λίγη από τη δόξα της παράστασης μέσα από την ταινία « Κοίτα τους πως Τρέχουν « , η οποία δεν κομίζει γλαύκας εις Αθήνας, ούτε και είναι εκατό τα εκατό η ιστορία του θεατρικού έργου. Με το ένα πόδι βρίσκεται μέσα στην ιστορία του και με το άλλο έξω. Κάπου συγκλίνει κι ελαφρώς αποκλίνει.
Η ταινία διαδραματίζεται το 1953, στο west end του Λονδίνου, όταν ένας κινηματογραφικός σκηνοθέτης-τον οποίο ερμηνεύει ο Έιντριεν Μπρόντι – ετοιμάζεται να μεταφέρει την «Ποντικοπαγίδα» στη μεγάλη οθόνη.
Η εγωπάθεια του κι ο εριστικός του χαρακτήρας, τον οδηγούν σε σύγκρουση με μια σειρά από πρόσωπα, που έχουν άμεση σχέση με το έργο.
Θα δολοφονηθεί αγρίως στα παρασκήνια.
Την εξιχνίαση της υπόθεσης θα αναλάβει ο μοναχικός επιθεωρητής Στόπαρντ και η άπειρη αστυφύλακα, Στάλκερ , η οποία κρατάει σημειώσεις για τα πάντα.

Τα σκηνικά είναι πλούσια κι ενταγμένα ορθά στο πνεύμα της εποχής και του μυστηρίου.

Ερμηνευτικά χαρίσματα υψηλής κλάσης, από τους δύο πρωταγωνιστές Σαμ Ροκγουελ- Σίρσα Ρόναν , χωρίς όμως να ψυχογραφείται ενδελεχώς κανένας από τους βασικούς χαρακτήρες, αν και σε κάποιες στιγμές η ενδοσκόπηση για τα βαθύτερα κίνητρά τους, ελαφρώς επετεύχθη.

Σφιχτοδεμένες και φροντισμένες επαρκώς οι εναλλαγές σε κάθε σκηνή, κουβαλώντας την αύρα από τις ταινίες του Γουές Άντερσον, ταυτόχρονα δε και μια βαθιά απογοήτευση, από το πόσο κενού περιεχομένου ήταν το φινάλε και η διαλεύκανση του μυστηρίου. Μια ταινία που εκ του αποτελέσματος, αποδεικνύει ότι γυρίστηκε με το εμπορικό κίνητρο κατά νου και η έλλειψη σεναριακού υπόβαθρου, προδίδει εμφανώς το δημιούργημα του Τομ Τζορτζ.

“Κοίτα τους πως Τρέχουν” από την Πέμπτη 13/10 στους κινηματογράφους 

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top