11
ΙΟΥΝΙΟΥ
2020
screeneye.gr
No Comments 108 Views

Ποια Νομίζεις Ότι Είμαι

poianomizeis

poianomizeis

Η νέα ταινία του Saffy Nebou διηγείται την ιστορία της Κλέρ, μιας καθηγήτριας γύρω στα 50 και μητέρας δύο παιδιών η οποία μετά το διαζύγιό της και βυθισμένη στη θλίψη της αποφασίζει να δημιουργήσει ένα ψεύτικο προφίλ στο Facebook. Εκεί μπορεί να γίνει οποιαδήποτε, οπότε και επιλέγει την ταυτότητα μιας όμορφης 24χρονης, την οποία ονομάζει Κλάρα. Όντας ο “νέος” της εαυτός, η Κλέρ θα διεκδικήσει τον Άλεξ, έναν νέο άντρα, και θα επιχειρήσει να ζήσει ξανά τη νιότη και τον έρωτα.

“Για τα άτομα σαν εμένα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ναυάγιο και σανίδα μαζί”.

Η ψηφιακή σχέση που η ηρωίδα συντηρεί μέσα από την απόσταση που της επιτρέπει το κινητό της, γίνεται για την ίδια πηγή πραγματικής ευτυχίας ενώ σταδιακά απομακρύνεται από την Κλέρ και ζει κόσμο που η ίδια έχει εφεύρει ως Κλάρα. Η στιγμή όμως της συνάντησης με το νέο της σύντροφο, η αναπόφευκτη δηλαδή στιγμή της πραγματικότητας, έρχεται να περιπλέξει τα πράγματα και να διαταράξει τη λεπτή ισορροπία μεταξύ σωτηρίας και ναυαγίου τόσο της ίδιας όσο και του ψηφιακού της συντρόφου.

Η Juliette Binoche ενσαρκώνει την πρωταγωνίστρια, σε μια ερμηνεία που αναδεικνύει την ταινία στο σύνολό της. Παρακολουθούμε την ιστορία της Κλέρ όπως εκείνη τη διηγείται στην ψυχολόγο της και η αφήγηση βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη διάδραση της ίδιας με την οθόνη του κινητού ή του υπολογιστή της κατά τη διάρκεια μιας σχέσης που σταδιακά γίνεται επίμονη και έντονα ερωτική. Αν και συνθήκη απαιτητική, η Binoche καταφέρνει να αποδώσει το εύρος των συναισθημάτων της ηρωίδας περνώντας από το συναισθηματικό κενό και τη θλίψη στην κατασκευή ενός είδους πρόσκαιρης ευτυχίας. Το σενάριο επιφυλάσσει εκπλήξεις και παρά τους αργούς της ρυθμούς, η ταινία παρουσιάζει μια αρκετά περίπλοκη αφήγηση.

Αυτό που αξίζει να παρατηρήσει κανείς (σε κάθε ταινία αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται να περνάει ένα ξεκάθαρο μήνυμα), είναι το πρώτο και το τελευταίο πλάνο της ταινίας. Σε αυτά τα δύο συνοψίζεται όλη η διαδρομή της Κλέρ. Ποια νομίζεις ότι είναι;

Η ταινία έκανε την πρεμιέρα της φέτος το Φεβρουάριο στο 69ο διεθνές φεστιβάλ του Βερολίνου και έρχεται στις ελληνικές θερινές αίθουσες στις 25 Ιουλίου.

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top