11
ΙΟΥΝΙΟΥ
2020
screeneye.gr
No Comments 33 Views

Σε διήγημα του Καμύ και στον Βίγκο Μόρτενσεν στηρίζεται ο Νταβίντ Ελοφέν για τη διεκδίκηση του Χρυσού Λέοντα

4

4

Η ταινία του Νταβίντ Ελοφέν με τίτλο «Loin des hommes» («Μακριά από τους άντρες») έχει ως πρωταγωνιστές τους Βίγκο Μόρτενσεν και Ρεντά Κατέμπ (Ο προφήτης, Zero Dark Thirty). Το έργο τοποθετείται  στις αρχές του Πολέμου της Αλγερίας με τη Γαλλία το 1954 και θα προβληθεί στο φεστιβάλ της Βενετίας και του Τορόντο. Η υπόθεση αφορά τη φιλία δυο αντρών κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Η ιστορία είναι βασισμένη σε ένα διήγημα του Αλμπέρ Καμύ όπου ένας μοναχικός δάσκαλος (Μόρτενσεν) βοηθά έναν χωρικό που κατηγορείται για δολοφονία (Κατέμπ) να αποδράσει στα βουνά την περίοδο του πολέμου της Αλγερίας. «Αν και λαμβάνει χώρα σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Αλγερίας, κατά τη διάρκεια του αγώνα της χώρας για απελευθέρωση, το «Loin des hommes» μοιάζει με κλασικό γουέστερν. Ο γάλλος σεναριογράφος και σκηνοθέτης Νταβίντ Ελοφέν έχει επεκτείνει το διήγημα του Αλμπέρ Καμύ «The Guest» σε μια σκοτεινή ιστορία επιβίωσης με ανθρώπους λιγομίλητους και ηθικά αμφίβολους.»

Η κριτική μας  1 Σεπτεμβρίου από το Φεστιβάλ Βενετίας.

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top