11
ΙΟΥΝΙΟΥ
2020
screeneye.gr
No Comments 233 Views

O Βίγκο Μόρτενσεν κάθεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη για πρώτη φορά

viggo3

mortensen1

Συνεχίζοντας την πολύ πετυχημένη περιοδεία της ταινίας Green Book στα διεθνή φεστιβάλ, ο πρωταγωνιστής Βίγκο Μόρτενσεν έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη κατά τη διάρκεια της έναρξης του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Μαρακές.

Καταρχάς δήλωσε πόση εμπιστοσύνη έχει στην ταινία Green Book. Έχοντας ήδη διακριθεί σε 14 φεστιβάλ, ξέρει πως είναι μία ταινία που θα κρατήσει τον χαρακτήρα της και την αγάπη του κοινού σε βάθος χρόνου, άσχετα αν πάρει ή όχι και Όσκαρ τελικά. Το θέμα τη, το θέμα των διακρίσεων μεταξύ των ανθρώπων είναι και θα παραμείνει επίκαιρο για πολλές γενιές γιατί έτσι είμαστε οι άνθρωποι, και κάποια πράγματα που αφορούν το παρόν είναι πιο εύκολο να τα δούμε αφηγούμενη μια ιστορία από το παρελθόν, δήλωσε. “Είμαστε σαν παιδιά, χρειαζόμαστε εμπειρίες. Πάντα χρειαζόμαστε ιστορίες όπως αυτή του Green Book που θα μας κάνουν να σκεφτούμε και να δούμε την κοινωνία διαφορετικά”.

Η δραματική κομεντί του Πήτερ Φαρέλι είναι βασισμένη στην πραγματική ιστορία του Αφροαμερικανού πιανίστα Ντον Σίρλεϋ ο οποίος προσέλαβε ως οδηγό του έναν λευκό πυγμάχο προκειμένου να συνεχίσει την τουρνέ του στον νότο των ΗΠΑ κατά τη δεκαετία του 1960. Ο Μόρτενσεν έχει τον ρόλο του οδηγού στην ταινία.

Μάθαμε όμως και περισσότερα για τα σχέδιά του να έχει τριπλό ρόλο στην ταινία Falling καθώς πρόκειται να είναι σεναριογράφος, σκηνοθέτης αλλά και πρωταγωνιστής. Είναι η πρώτη φορά που θα κάτσει στην καρέκλα του σκηνοθέτη και η ταινία θα εξετάζει τη δύσκολη σχέση ενός πατέρα και ενός γιου ο οποίος είναι ομοφυλόφιλος με τον ίδιο να έχει τον ρόλο του γιου ενώ τον πατέρα θα υποκριθεί ο Λαρς Χένρικσεν. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο.

Ο ηθοποιός επίσης δήλωσε πως θα ήθελε πολύ να δουλέψει με την Άγκνες Βάρντα και τον Μάρτιν Σκορσέζε, αλλά όποια ταινία και να κάνει στο μέλλον για τον ίδιο πρώτη προτεραιότητα έχει η ιστορία που θα αφηγείται, μετά ο ρόλος και μετά το ποιος τη σκηνοθετεί.

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top