11
ΙΟΥΝΙΟΥ
2020
screeneye.gr
No Comments 34 Views

Την εξαφανισμένη του κόρη ψάχνει ο Βίγκο Μόρτενσεν στη νέα ταινία εποχής του Λισάντρο Αλόνσο, “Jauja”

jauja_poster-620x885

jauja_poster-620x885

Ο Βίγκο Μόρτενσεν, γνωστός από τον ρόλο του ως Άραγκορν στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, κάνει μια ακόμα ιδιαίτερη επιλογή ταινίας με το να πρωταγωνιστήσει στην ταινία “Jauja” του Λισάντρο Αλόνσο.

“Jauja”(Σαουσά) είναι μια μυθική γη της επαγγελίας. Πολλοί ξεκίνησαν να τη βρουν, αλλά όλοι χάθηκαν στο δρόμο.

Η ταινία μας μεταφέρει στην Παταγονία του 1882, μια χώρα καταδειναστευμένη από τους αποικιοκράτες οι οποίοι έχουν επιδωθεί στη γενοκτονία του ντόπιου πληθυσμού. Ο λοχαγός Ντίνεσεν (Μόρτενσεν) φτάνει από τη Δανία σε ένα απομακρυσμένο σημείο με την 15χρονη κόρη του, Ίνγκεμποργκ, για να αναλάβει ένα έργο. Η Ίνγκεμποργκ είναι η μόνη γυναίκα στη περιοχή, πράγμα που προκαλεί μια αναταραχή στους στρατιώτες. Ένα βράδυ το σκάει μαζί με έναν στρατιώτη και από εδώ αρχίζει η περιπέτεια του πατέρα της να τη βρει. Μόνος του στο ταξίδι της αναζήτησης θα μας οδηγήσει σε ένα άχρονο περιβάλλον όπου το παρελθόν εξαφανίζεται και το μέλλον δεν έχει σημασία.

Ο Αλόνσο, που έχει κάνει και το σενάριο της ταινίας, αφήνει για μια ακόμα φορά στην άκρη την παραδοσιακή αφηγηματικότητα προκειμένου να μας βάλει σε ένα δικό του σύμπαν.

Δείτε το πρώτο διεθνές τρέιλερ της ταινίας.

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top