11
ΙΟΥΝΙΟΥ
2020
screeneye.gr
No Comments 81 Views

Πως οι κοινωνικές ανισότητες οδήγησαν στην οικονομική κρίση; Ντοκιμαντέρ-απάντηση των Ράσελ Μπραντ-Μάικλ Γουίντερμπότομ

Russell-Brand

Russell-Brand

Αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ ετοιμάζουν ο Ράσελ Μπραντ και ο Μάικλ Γουίντερμποτομ με σκοπό να δείξουν πως οι κοινωνικές ανισότητες οδήγησαν στην οικονομική κρίση. Ο σκηνοθέτης των επιτυχιών “24-hour Party People”, “Σε Αυτό το Κόσμο”, και “Ο Δρόμος για το Γκουαντάναμο” θέλει να συνδυάσει την κωμωδία, αρχειακά πλάνα και συνεντεύξεις προκειμένου να δείξει πώς οι άνθρωποι στα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα πληρώνουν για τις πολυτέλειες αυτών που βρίσκονται στην κορυφή. Μιλώντας στο BBC είπε πως η ταινία του θα είναι για«την ανισότητα και το γιατί το 1% έχει τόσα πολλά ενώ οι υπόλοιποι όχι και τόσα. Όλοι γνωρίζουμε για την ανισότητα και το τι γίνεται στον κόσμο, οπότε το θέμα είναι να δείξουμε την γελοιότητα των άκρων της κοινωνίας μας».

Ο Ράσελ Μπραντ θα έχει το ρόλο του παρουσιαστή-θεατή και θα εξετάζει τις συνέπειες της κρίσης στα οικονομικά κέντρα όπως το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη. Ο Βρετανός κωμικός αυτό το καιρό έχει επικεντρωθεί σε ένα δικό του είδος ακτιβισμού με σκοπό την καταστροφή «της τυραννίας των εταιριών, της οικολογικής ανευθυνότητας και της οικονομικής ανισότητας».

Τα γυρίσματα, σύμφωνα με τον Γουίντερμποτομ, ξεκίνησαν τον Οκτώβριο και τώρα αναζητούν επιπλέον χρηματοδότηση για τη συνέχιση του πρότζεκτ.

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top