11
ΙΟΥΝΙΟΥ
2020
screeneye.gr
No Comments 16 Views

Δυνατό γυναικείο καστ αναζητά ο Αλμοδόβαρ για την νέα του ταινία το “Silencio”

Pedro Almodovar

Pedro Almodovar
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στους Financial Times ο Ισπανός σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ μίλησε για την επερχόμενη ταινία του, Silencio.

«Είναι μια επιστροφή στο σινεμά των γυναικών, των εξαιρετικών γυναικών πρωταγωνιστών, και πρόκειται για ένα δυνατό δράμα, το οποίο με ενθουσιάζει. Λέγεται Silencio(Σιωπή) γιατί πρόκειται για το κύριο στοιχείο που οδηγεί τα χειρότερα πράγματα που συμβαίνουν στην κύρια πρωταγωνίστρια». Η ταινία, εκτός από τον τίτλο, δεν έχει σχέση με την επερχόμενη Σιωπή (Silence) του Μάρτιν Σκορσέζε, το σενάριό της είναι ολοκληρωμένο και τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν τον Απρίλιο. Όμως, όπως αποκάλυψε ο Αλμοδόβαρ, στο καστ ίσως και να μην δούμε τους ηθοποιούς με τους οποίους έχουμε συνηθίσει να τον βλέπουμε να συνεργάζεται: «αυτό το καιρό κάνουμε το κάστινγκ, το οποίο είναι ιδιαίτερα περίπλοκο γιατί αυτό που έχω γράψει δεν ταιριάζει με τους ηθοποιούς φίλους μου».

Στην ίδια συνέντευξη μίλησε λίγο και για τις εμπειρίες του από το Χόλιγουντ ή –πιο σωστά- γιατί δεν έχει κάνει ταινία στο Χόλιγουντ ακόμα. «Μπορεί να κάνω αγγλόφωνη ταινία  αλλά όχι απαραίτητα στο Χόλιγουντ. Μου είχαν ζητήσει να κάνω το Brokeback Mountain αλλά είχα τις αμφιβολίες μου. Τώρα που το σκέφτομαι, δεν ξέρω αν έκανα καλά ή όχι [που το απέρριψα]. Μου είχαν υποσχεθεί πλήρη καλλιτεχνική ελευθερία και τον τελευταίο λόγο στο μοντάζ αλλά ήταν μια ιστορία που ήταν τόσο σωματική – όχι απλά γιατί οι ήρωες κοιμήθηκαν μαζί μια φορά – και αυτό έπρεπε να φανεί. Νομίζω ο Ανγκ Λι πήγε μέχρι εκεί που μπορούσε να πάει και μου αρέσει πολύ η εκδοχή του. Αλλά πάντα το φανταζόμουν διαφορετικά και δεν νομίζω πως θα είχα μπορέσει να την κάνω έτσι όπως την ήθελαν. Δεν θα με είχαν αφήσει».

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top