07
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
2023
screeneye.gr
No Comments 40 Views

Ενώνονται κατά των διακρίσεων τα Φεστιβάλ Καννών-Βενετίας

cate1

spike

Συμβολικό χαρακτήρα για τις φυλετικές διακρίσεις αλλά και τον υποβαθμισμένο  ρόλο των γυναικών στην κινηματογραφική βιομηχανία, αποφάσισαν να δώσουν δύο κορυφαία κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου, των Καννών και της Βενετίας. Το Φεστιβάλ Καννών για την 73η του διοργάνωση(το Μάιο) θα έχει ως Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνιστικού Τμήματος , τον αφροαμερικανό σκηνοθέτη Σπάικ Λι, ο οποίος ξεκίνησε την κινηματογραφική του καριέρα από την Γαλλική Ριβιέρα τη δεκαετία του ’80 με το  έργο “Do the right thing”, o πρώτος μαύρος πρόεδρος στην ιστορία της διοργάνωσης, ενώ το Φεστιβάλ Βενετίας για την 77η διοργάνωση (του Σεπτεμβρίου), όρισε για το αντίστοιχο τμήμα,  την ηθοποιό Κέιτ Μπλάνσετ. Οι συγκεκριμένες ανακοινώσεις, ακολούθησαν τις φωνές διαμαρτυρίας μέσα κι έξω από το Χόλιγουντ, για τον περιορισμένο αριθμό γυναικών και αφροαμερικανών στις περισσότερες κατηγορίες των υποψηφιοτήτων για τα Όσκαρ.

Το ερώτημα είναι, εάν αυτές οι κινήσεις βοηθούν στον περιορισμό των διακρίσεων, ή αποτελούν ένα επικοινωνιακό τέχνασμα για να καλύπτονται  οι ανισότητες.

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top