13
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
2019
screeneye.gr
No Comments 9 Views

Τι είπε ο Κεν Λόουτς στο BBC για το επόμενο του έργο «I, Daniel Blake»

Ken-Loach-flickr-Chris-Payne

Ken-Loach-flickr-Chris-Payne

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Κεν Λόουτς αποφάσισε να γυρίσει την επόμενη του ταινία, «I, Daniel Blake»  στο προάστιο Tyneside, του Νιούκασλ., σε μια περιοχή που ταιριάζει γάντι με  τα χαρακτηριστικά του χιούμορ και της συντροφικότητας που θέλει να προβάλει ο βετεράνος δημιουργός. Περιγράφει το έργο στο BBC, ως ένα κοινωνικό δράμα σχετικά με τη φιλία και την επιβίωση, σε ένα καταπιεστικό σύστημα κοινωνικής πρόνοιας.

Πριν μερικά χρόνια ο Κεν Λόουτς δήλωσε ,ότι μετά το «Jimmy’s Hall» θα αποσυρόταν από την ενεργό κινηματογραφική δράση. Το σενάριο του  «I, Daniel Blake» το έγραψε ο στενός του συνεργάτης Πολ Λάβερτι. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Ντέιβ Τζονς και Χέιλι Σκουάιρς και η θεματολογία αφορά της ζωή ενός 50χρονου ξυλουργού και μιας ανύπαντρης μητέρας που αντιμετωπίζουν γραφειοκρατικές δυσκολίες για τα επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας. Η ταινία θα κυκλοφορήσει σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία το 2016 και υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών.

Tagged with:
RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top