14
ΙΟΥΝΙΟΥ
2019
screeneye.gr
No Comments 63 Views

Μέριλ Στριπ και Κάρεϊ Μάλιγκαν ως ακτιβίστριες σε ταινία για τα δικαιώματα των γυναικών

86th Academy Awards Nominee Luncheon - Arrivals

86th Academy Awards Nominee Luncheon - Arrivals

Η Μέριλ Στριπ πρόκειται να υποδυθεί ένα σύμβολο του γυναικείου πολιτικού ακτιβισμού, την Έμελιν Πάνκχερστ στο δράμα «Σουφραζέτα» σε σκηνοθεσία της Σάρα Γκάβρον (Brick lane). Πρωταγωνίστρια στη «Σουφραζέτα» είναι η Κάρεϊ Μάλιγκαν ως Μοντ, μια γυναίκα που συμμετείχε στα αρχικά βήματα του φεμινιστικού κινήματος και η οποία ασπάζεται ριζοσπαστικές στάσεις καταφεύγοντας στη βία ως αναγκαία πράξη για κοινωνική αλλαγή.

Carey-Mulligan-at-the-Sun-001

Η Μέριλ Στριπ θα έχει μικρό ρόλο στην ταινία αλλά ο χαρακτήρας της θα δώσει μια σημαντική ομιλία πάνω στα δικαιώματα των γυναικών κατά τη διάρκεια πολιτικής εκστρατείας.

Η Πάνκχερστ, γεννημένη στο Μάντσεστερ το 1858 ήταν ιδρυτικό μέλος διάφορων γυναικείων κινημάτων. Η ίδια και οι υποστηρικτές της έγιναν γνωστοί λόγω της  επιθετικής μαχητικής τους ως μέσο διαμαρτυρίας ενάντια στην ανισότητα των φύλων. Η Πάνκχερστ και άλλα μέλη της Κοινωνικής και Πολιτικής Ένωσης των Γυναικών (WSPU) καταδικάστηκαν πολλές φορές σε φυλάκιση και κατά τη διάρκεια έκτισης της ποινής τους ξεκίνησαν απεργίες πείνας για να διασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες. Σύμφωνα με πηγές και άλλα πρωτοκλασάτα ονόματα, που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα,  θα λάβουν μέρος στην ταινία Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στις 24 Φεβρουαρίου.

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top