25
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
2020
screeneye.gr
No Comments 18 Views

Ετοιμάζουν νέες ταινίες…ο Αμπάς Κιαροστάμι και ο Τόμας Bίντερμπεργκ. Μάθετε γι’ αυτές

Τόμας BίντερμπεργκΑμπάς  Κιαροστάμι

Τόμας BίντερμπεργκΑμπάς  Κιαροστάμι

Νέες και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πληροφορίες έχουν προκύψει τις τελευταίες ώρες για τα επόμενα πρότζεκτ των Αμπάς Κιαροστάμι και Τόμας Bίντερμπεργκ.

Οι πληροφορίες για τις κινήσεις του Αμπάς Κιαροστάμι(Η γεύση του κερασιού,1998) είναι πάντα ελάχιστες μέχρι να βγει στις αίθουσες νέα ταινία του. Τα νέα αυτή τη φορά ήρθαν δια στόματος Ζιλιέτ Μπινός η οποία στο παρελθόν έχει συνεργαστεί μαζί του στις ταινίες “Αυθεντικό Αντίγραφο”(2010) και “Shirin” (2007). Σύμφωνα με την Μπινός, η οποία δεν συμμετέχει στο πρότζεκτ, τα γυρίσματα γίνονται στην Κίνα και η ταινία θα είναι για μια γυναίκα που εργάζεται ως καθαρίστρια σε ένα τεράστιο κτίριο με χιλιάδες δωμάτια. Μέχρι να είναι έτοιμη για προβολή η ταινία αυτές ίσως είναι οι μόνες πληροφορίες που θα έχουμε.

Στην Ευρώπη τώρα, ο Τόμας Βίντερμπεργκ θα συνεργαστεί ξανά με τον σεναριογράφο Τομπίας Λίντχορμ, με την ελπίδα να επαναλάβουν την απήχηση μιας εκ των μεγαλύτερων επιτυχιών στην καριέρα τους, την ταινία “Το κυνήγι”(2012) με πρωταγωνιστή τον Μαντς Μίκελσεν.

Η νέα ταινία φέρει τον τίτλο Kollektivet(Κοινόβιο) και διαδραματίζεται στα μέσα της δεκαετίας του ’70 σε ένα κοινόβιο όπου τα μέλη του καλούνται να αντιμετωπίσουν την αντίθεση μεταξύ των προσωπικών επιθυμιών του καθενός και του κοινού καλού, της αλληλεγγύης και της ανεκτικότητας που έχουν ενστερνιστεί ως μέλη μιας τέτοιας κοινότητας.

Η ταινία έχει ήδη λάβει μερική χρηματοδότηση από το Συμβούλιο της Ευρώπης και ο Δανός σκηνοθέτης αναζητά επιπλέον πόρους από τον Καναδά. Αν όλα πάνε καλά τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν μέσα στο 2015.

Στο μεταξύ οι φαν του Βίντερμπεργκ έχουν να περιμένουν μέχρι την άνοιξη που θα βγει στις αίθουσες η επόμενη ταινία του “Far from the Madding Crowd(Μακριά απ’το αγριεμένο πλήθος )” βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Τόμας Χάρντι.

RELATED ARTICLES

Επικοινωνία
Γενικό e-mail επικοινωνίας screeneyefilm@gmail.com Για αποστολή δελτίων τύπου κινηματογραφικών εκδηλώσεων cine-events@screeneye.net
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μαθένετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας!

Back to Top